Zlaty stafylokok, tehotenstvo

Dobry den, pred 2 mesiacmi mi lekar zistil opakovanym vyterom v nose/hrdle zlateho stafylokoka a v jednom z vyterov sa nachadzal aj haemophylus influenzae. ATB liecena som nebola, kedze mi stafylokok nesposoboval vaznejsie zdravotne problemy. S manzelom sa vsak uz dlhsie snazime o dieta, preto by som sa Vas rada opytala, ci je nutne tieto bakterie najprv preliecit, aj ked mi nesposobuju zdravotne problemy, ci sa prejavuju potom v tehotenstve, pravdepodobnost ich prenosu na dieta. Tiez by ma velmi zaujimalo ci je mozne liecit sa autovakcinou aj uz pocas tehotenstva (na jeho zaciatku - v 1. trimestri) kedze toto je liecba ktora mi bola odporucana, odradza ma ale prave jej dlhodobost a neisty vysledok.. na moznost liecby autovakcinou pocas tehotenstva som zatial nenasla odpoved, prosim poradte. Dakujem.

Odpověď odborníka:

Řada lidí je nosičem zlatého stafykoloka v nose a v krku pokud je to bezpříznakové, léčba není zapotřebí,vakcinaci v těhotenství bych nedoporučoval příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x