Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

HIV

Pohlavní nemoci Iveta 29.4.2016

Dobrý den,

předně chci uvést, že vím, že jediný stoprocentní výsledek mi poskytne test, ale vzhledem k tomu, že je ještě chvíli času, než si jej budu moci udělat, píši Vám.
5. března jsem měla pohlavní styk s člověkem, kterého znám, vídáme se, trávíme spolu čas, podle mého není rizikový. Dřív by mě ani nenapadlo se tímto zabývat, ale říkám si, že ať už tomu muži věřím sebevíc, jeho sexuální partnerky neznám a nevím, odkud pocházely.
Od zmíněného dne se začal můj kolotoč s lékaři.
Do čtyř dnů od styku se poprvé objevily čepy na mandlích, nebolelo mě v krku, horečka se neobjevila, což u angíny normálně mívám, proto jsem byla nesvá, přestože na pohlavní nemoci by bylo ještě brzy. Nasadily se antb a čepy se přeléčily. Týden po dobrání se čepy objevily zase, bez bolesti, bez horečky. 10 dní jsem brala antb a opět se čepy přeléčily. Paní doktorka mi vzala poté krev a stěry z krku. Test na játra, štítnou žlázu i cukr dopadl dobře, sedimentace byla po dobrání antb a zároveň 7 týdnů od styku 12/30. Nevím, co to znamená, ale bylo mi řečeno, že je to mírně zvýšené. Stěry z krku dopadly víceméně také dobře, paní doktorka říkala, že je tam malinko častější bakterie, jejíž název nevím a že krev může souviset s tím.
Zároveň chci poznamenat, že test na pohlavní nemoci mi gynekolog udělal, našel mi ureaplasmu, kterou hodlám léčit, až se vyhrabu z antb a léčby mandlí. Napadá mě, že čepy byly vyvolány orálním stykem, nicméně nevím, proč by se vracely a jestliže se jedná o nějaké kvasinky, tak by byly asi patrné při výtěru či..?
Poslední věc - žádné jiné příznaky na sobě nepozoruji, občas mám zvýšenou teplotu (maximální jsem si naměřila dnes 29.4. a to 37,3) měřenou v ústech, možná už jsou to jen ty nervy. Má otázka tedy je, co si o tom myslíte Vy, jako specialista. Je možné, abych neměla naprosto žádné příznaky primoinfekce, pouze čepy na mandlích od čtvrtého dne po styku? Zmíněný muž tvrdí, že je zdravý a je o tom přesvědčen, děsí mě pouze skutečnost, že mnoho lidí ani nemusí vědět, že se nakazilo.

Předem děkuji za odpověď a za Váš názor.

Iveta

MUDr. Markéta Pražáková Ph.D.
Odpovídá lékař:

MUDr. Markéta Pražáková Ph.D.

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Praktická lékařka, Kralupy nad Vltavou

Dobrý večer, Iveto, Váš dotaz předávám odborníkovi, odpoví Vám co nejdříve to bude možné.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Myslím že si děláte zbytečné obavy o primoinfekci se téměř jistě nejedná.
Příjemný den

Související dotazy

HIV
Dobrý deň, dal som si spraviť vyšetrenie HIV a ostatných...
HIV
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli se mohou objevit...
HIV
Dobrý den jsem gay po 41dnech se od vzájemného honění...
HIV
Dobrý den,před 2.tydny se mi udělaly červené fleky...
HIV?
Dobry den, mohou ty trvajici obtize ( neustale extremni...
HIV?
Chtěl bych se vás zeptat , měl jsem nechráněný styk.Na...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hiv

Dobry den pane doktore asi pred mesicem sem mel oralni sex bez kondomu a as...

HIV


HIV


Hiv


HIV


HIV


HIV


Hiv


HIV

Dobrý den, je možné, aby jsem byl HIV pozitivní i když jsem neměl ve dvouměsíčním...

Hiv

Dobrý den, je možné nakazit se HIV přes pomazánku? Jestli ano jaké by muselo...

Hiv


HIV


HIV

Dobry den mam nizke cd4 150 ...mam nasazenou antiretrovirovou terapi a objevil...

HIV


HIV


HIV


HIV


Hiv

Dobrý den vážená paní doktorko doktore předem dekuji za odpoved v listopadu...

HIV

Dobrý den, u lékaře mi brali krev z prstu, když jsem přišla s tím, že mi...

Hiv

Dobrý den. Zajímalo by mě jaká je pravděpodobnost nákazy hiv pokud k ejakulaci...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nesprávné umístění zorničky v duhovce

Dobrý den, moje 18-ti měsíční dcera má již od narození nesprávně umístěné zorničky...

Hypotonický syndrom u dítěte

Dobrý den, můj dotaz se týká centrálního hypotonickeho syndromu. Mému synovi...

Zduření a bolest v třísle, varikokéla

Dobrý den Po 4 mesicich kazdodenniho cviceni co se tyce behu posilovny jizdy...

Nesprávný posed na židli

Dobrý den, všiml jsem si, že někteří moji kolegové sedí způsobem "sezení...

Bolest pravé strany tváře

Dobrý den , mám takový dotaz ...včera večer mě začala bolet práva strana tváře...

Očkování a tetování

Dobrý den, chtěla bych se zeptat byla jsem očkována proti tenanusu a černému...

Nesrovnalosti v lék.dokumentaci+riziko po interupci

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,asi to není tak podstatné ale mě to vrtá v hlavě..byla...

Bolest v oblasti kyčlí


Hemoragická cysta vaječníku

Dobrý den, ráda bych se optala. Muj obvodni gynekolog mi stanovil diagnozu endometrioza....

Nesrůstá nástřih po porodu

Dobrý den.Ráda bych se zeptala:Jsem 5týdnů po porodu.2týdny po porodu mi dělali...

Panická ataka

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda může mít spojitost očkování proti klíšťové...

Nestabilita kolene

Dobrý den, zhruba před 6ti týdny jsem měla úraz kolene na lyžích, křupnutí...

Svědění rukou a nohou, otoky dolních končetin a bolest na ledvinách

Dobrý den trápí mne otoky nohou okoli kotníků, kolikrát mám lýtka ztuhlá, jak...

ATB a slunce


Nestabilita kolene

Dobry den chtel bych se zeptat jak mam cvicit a co mam jist za doplnek na klouby?...

Nestabilita kolene

Dobry den jsem dva, měsíce po osteochondralnich navrtech vitalizaci kosti v,...

Bolest kyčle

Dobry den, pane doktore. Mam jiz nekolik let bolesti kolem leveho kycelniho...

Nestabilita kolene

Dobrý den. Je mně 25 a mám po 2 plastikách křížového vazu + jedné artroskopii...

Popis EKG

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, přítel byl na preventivní prohlídce vyšetření...

Nestabilita kolene po úraze

Dobrý den, Ráda by jsem se zeptala, co si o tom myslíte. 15.7.2016 jsem si...

Reklama