Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

HIV primoinfekce

Kožní obtíže David 12.9.2014

Dobrý den,
zhruba před měsícem jsem se zapletl do pouliční šarvátky, při které jsem si způsobil nehluboké povrchové zranění na kloubu ruku. Nejsem si jist, zdali jsem nepřišel do kontaktu s krví svého protivníka, protože měl tržné rány v obličeji. Asi za 14 dní se u mě projevili tyto příznaky. Únava, bolest hlavy, bolest svalů, teplota/horečka - některé dny 37,5, jindy něco málo přes 38, vždy večer. Udělal se mi i jeden aft na rtu a měl jsem trochu zabílený jazyk. Asi po 4 dnech mě to celé přešlo a byl sem zhruba 5 dní v pořádku. Následně se to ovšem celé vrátilo na cca 5-7 dní, opět s teplotami 37,5 - okolo 38. U doktora mi rentgen zjistil podrážděné průdušky (bolelo mě na hrudníku při nádechu, zívání...). Asi 3 dny před tím, než jsem se uzdravil se mi v levém třísle objevila mírně oteklá uzlina - nikde jinde jsem je oteklé neměl, pouze v levém třísle. Za celou dobu jsem nezaznamenal žádnou bolest v krku, vyrážku, kašel či rýmu. Díky pocení se mi dařilo teploty srážet dolu. Ještě, než se mi ty příznaky objevili, jsem se vydal na výlet do zahraničí - přejíždění přes hory, k moři, hodně cestování, různé teplotní rozdíly, zkrátka náročné na organismus. Krevní testy jsem měl v pořádku, vše v normě. CRP 2x v pořádku a až ke konci mi vyskočilo na 20. Doktor mi řekl, že se jedná o virózu a že můžu být v klidu. Myslíte si, že výše zmíněným způsobem mohlo dojít k nákaze? Mohlo se jednat o příznaky primoinfekce? Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Eva Dogoši


Domnívám se, že o riziko ani projevy HIV infekce nejde. Ale i tak je vhodné provést testy z krve. Myslím si, že infekce byla bakteriálního původu.

Související dotazy

HIV - primoinfekce
Dobrý den, tak poslední 4 dny mě trápí horkost obličeje,...
HIV infekce, akutní příznaky
Může být podráždění slinivky (6. den po nechráněném...
HIV
Dobrý deň, dal som si spraviť vyšetrenie HIV a ostatných...
HIV - primoinfekce ?
Dobrý den, vím je toho na internetu spousty a i já...
Slinná test na HIV
Zdravím, Mám dotaz ohledně slinných testů na HIV ORAQUICK....
Symptomy hiv primoinfekce
Dobrý den, měl jsem sex s kondomem s neznámou osobou....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

HIV nákaza

Dobry den, porad mam obrovsky strach, 14 cervna jsem mel pohlavni styk do 48...

HIV nákaza po úpravě nehtů


HIV nebo angína ?


HIV nebo něco jiné ?


HIV nebo něco jiné ??


HIV nebo něco...


HIV nebo něco...


HIV nebo něco...

Dobrý den, muze to mit neco spolecneho s nejakou nemoci nebo to vypada jako...

Hiv negativni vysledek


HIV pozitivita nebo angína?


HIV primoinfekce


HIV priznaky


HIV prosim o pomoc

Dobrý den, moc me to mrzi zase na me jde uzkost a panika vzdycky kdyz na to...

Hiv přenos


HIV přenos

Dobry den, Pred 2 tydny jsem s jednou slecnou mel rizikovy sex. Slecna se...

HIV přenos


HIV přenos


HIV přenos


Hiv přenos


Hiv přenos


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Červené fleky ve vlasech

Dobry den, jak jsem uz Vam psal mam male cervene fleky ve vlasech a taky se...

Tlak v konečníku

Dobrý den, léčil jsem se s vnitřními analními kondylomaty, kdy jsem měl před...

Lyrica se štamprdličkou...?

Dobrý den,manžel (65 let)je bechtěrevik,zatím to zvládal a nebral trvale žádné...

Absces v řitní oblasti

Dobrý den, na čárce mezi hýžděmi se mi udělala bulka. Zpočátku nebolela,...

Plotýnky

Dobrý den,prosím o nerologickou konzultaci.Jsem na neschopence již 11.měsíců,ze...

Bolest dásní na dotek

Přeji Vám krasný den . Na horním patře , nad zubem mne na dotek bolí dáseň ....

Malé množství ejakulátu

Dobrý den, před nedávnou chvíli jsem zjistil, že po masturbaci mám strašně...

Hemoroidy

Dobrý den, před rokem jsem měl problémy s hemeroidy, projevovalo se to pálením...

Praskání v uchu při polykání

Dobrý den, Mé dceři je 12let a při polykání jí praská v uchu. 4×letěla v...

Boule na patře

Dobrý den, Asi před půl rokem (možná víc) jsem si v pusy na tvrdém patře našla...

Aspergie

Pane doktore můj problém začal tak že mi začala brnět pravá noha a přecházelo...

Bolest kyčle

Dobry den, pane doktore. Mam jiz nekolik let bolesti kolem leveho kycelniho...

Marihuana v moči


Bušení srdce po alkoholu


Mám zánět žaludku, a našli mi i Helicobacter pylori

Dobrý den, už si nevím rady a tak se obrácím na vás. Mám zánět žaludku, a našli...

Bolest konečníku po průjmu

Dobrý den, minulý týden jsem brala antibiotika a měla jsem silný průjem, antibiotika...

Bolest beder a stehen

Dobrý den, pane doktore, moc prosím o Váš názor. Před několika lety mi byla...

Nepravidelné braní antikoncepce přesně na čas

Kvůli mononukleoze jsem přestala brát Vreyu, po vyléčení zhruba půl roku mi...

Bolest v oblasti lícní kosti

Dobrý den. Již 3 den me při doteku, nebo jiném mechanickém tlaku bolí v oblasti...

Žilka na penisu

Dobrý den chtěl bych se zeptat, na žaludu se mi udělala takováhle delší boulicka...

Reklama
Zavřít