Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Hiv přenos

Infekce david 17.8.2009

Dobrý den, chtěl sjem se zeptat. Měl jsem menši ránku na kloubu prstu starou asi cca den a podával jsem si ruku s jednim majitelem restaurace který je gay. je možné se tímto způsobem nakazit? určitě z ruky nekrvácel ani já ale nevím jestli neměl nějaké poranění- měl celkem zpocené ruce.nevím jestli dotyčný je nakažený. Předem děkuji za odpověď

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den,
není mi moc jasné, z čeho usuzujete, že by gay měl být nakažený HIV?
Podáním ruky se nenakazíte ani od člověka, který infekci HIV má. To lze jen krevní nebo pohlavní cestou a zaschlá ranka na Vašem prstě nepředstavuje otevřenou bránu do Vašeho krevního řečiště. V tomto směru buďte naprosto bez obav.

Související dotazy

Přenos HIV
Dobrý den, už jsem se zde ptala párkrát na přenos hiv,...
Přenos HIV
Dobrý den, prosím je možné, aby došlo k přenosu HIV...
Přenos HIV
Dobrý den ve společnosti mi promiskujitni osoba prskla...
Přenos HIV
Dobrý den . Chtal bych se informovat zda je možné se...
HIV přenos
Chtěla bych se zeptat, jestli se lze nakazit virem...
Přenos HIV
Zdravím chcem sa opýtať mal som anal bez kondomu s...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

HIV primoinfekce


HIV primoinfekce


HIV priznaky


HIV prosim o pomoc

Dobrý den, moc me to mrzi zase na me jde uzkost a panika vzdycky kdyz na to...

Hiv přenos


HIV přenos

Dobry den, Pred 2 tydny jsem s jednou slecnou mel rizikovy sex. Slecna se...

HIV přenos


HIV přenos


HIV přenos


Hiv přenos


HIV přenos přes zapařenou kůži


HIV příznaky


HIV příznaky


HIV stale obavy

Dobry den, chci se zeptat zda poceni za letnich veceru (teplejsich dnu) pri...

Hiv škrábání v krku


HIV test


HIV test

Dobry den, byla jsem na testu na hiv po 5 mesicich od rizika, z toho 1 mesic...

Hiv test


Hiv test


Hiv test


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Léky a libido

Dobrý večer.Mohu se zeptat jaký vliv má ATARAX 25 mg na libido.mam problémy...

Výrůstky na bederní páteři

Dobrý den.Mám na bederní páteři výrůstky.Zpočátku mi lékařka dávala léky,teď...

Světlá stolice, kručení v břiše


Krevní obraz

Dobrý den, již dva týdny mám z neznámého důvodu teplotu 37,5°C, bolí mne hlava...

Antikoncepce a echinacea

Dobry den, mohu se zeptat zda-li je prokazany vliv pusobnosti HA kdyz bylo uzivani...

Ureaplasma


Bolesti kolene

Dobrý den, je mi 13 let a již asi 2 měsíce mám problém s levým kolenem.Když...

Chronický zánět slepého střeva

Dobrý den, jsem po operaci žlučníku laparoskopicky a udělala se mi pooperační...

Dřívější menstruace díky antibiotikům

Dobrý den, chci se zeptat.. Včera jsem kvůli angíně začala brát antibiotika...

MR mozku

Dobrý den , minulý měsíc jsem byl na MR mozku pro přetrvávající závratě. závěr...

Vynechání menstruace


Epilepsie a dědičnost

Dobrý den, mám dotaz ohledně svého přítele. Mohu říct, že je skvělý člověk,...

Bolest zad a kyčle

Dobrý den, je mi 17 let a poslední 3 dny mě bolí kyčle (když jsem chodila na...

Inkubační doba Monukleozy

Dobry den, mám mononukleozu, chtěla bych se zeptat, jak dlouhá je inkubační...

Zvýšená nervosvalová dráždivost

Dobrý den, chtěl bych se poradit ohledně problémů trvajících od středy.Celý...

UZ vyšetření

Dobrý den, prosím o bližší vysvětlení UZ vyšetření.Předem děkuji. Jaterní...

Bolí mě dole paty a chodidla

Dobrý den, již asi 3 měsíce, mě bolí dole paty a chodidla, mám škubání v lytkach...

Pálení v kyčlích a bederní oblasti, těžké nohy

Dobrý den, už pár dní mě trápí bolesti v oblasti kyčlí, hýždí a bederní oblasti,...

Píchání a bolest pod hrudní kostí

Dobrý den. V noci mě začalo píchat mezi žebry pod spojovací kostí při hlubším...

Fucidin

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, pokud užívám krém Fucidin ( na plísňoví zánět...

Reklama
Zavřít