Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

HIV priznaky

Infekce Josef 11.2.2016

Dobry den mam nekolik dotazu. 1) Kdyz sem mel pohlavni styk 2.11 ja delal zene oral mohu vysledek negativni povazovat za jisty?? 25.1 mi brali krev na test I presto ze test byl delan po 84 dnech 2) Mate vy nebo jiny vas kolega lekar zkusenost ze by mohlo dojit k nakaze pri povrchovem poraneni??? Uvedu priklad : Nasel sem strikacku chytl ji za ten druhy konec od jehly ktery byl napraskly a ja se rizl o to praskly doslo k povrchovemu proriznuti polstarku ale ne na krev a preci pod kuzi je jeste slaba kuze a to uz je sliznice nebo neni??? 3) Vsude se uvadi ruzne doby kdy prezije virus na vzduchu pripadne ve vode. Nekde pisi hodiny , nekde ani minutu Jak tomu tedy ve skutecnosti opravdu je. Zda je nekde opravdu zjisteno jak dlouho je virus schopen prezit A pokud by na tom opacnem konci bylo velice malicke mnozstvi krve okem nepatrne a strikacka by byla v rozpustene vode po snehove brecce mohlo tam zustat nejake mnozstvi viru A ja treba jak sem se rizl a protizl si ten polstarek tim plastem mohl bych se nakazit Pripadne zda mezi priznaky patri i bolest hlavy bez teploty nebo zvetsene asi uzliny v podpazi pri hmatu bolestive
Jinak cca 2 dny po tom poraneni me bolelo v krku a cca asi po18 dnech se mi zvetsily asi uzliny v pravem podpazi min a v levem vic a kdyz si to macknu je to bolestive
Je moznost ze sem se mohl nakazit
Kazdy mi rika ze takovy zpusob nakazy neni mozny
Jak HIV tak je nepravdepodobna zloutenka
Pripadne pokud bych byl nakazen a je mi 29let je sance se dozit vysokeho veku nebo ne
Protoze sem cetl nektere clanky jak lecba nezabira diky rezistenci
Muze to byt a psychicky problem z me obavy
Dekuji za vasi odpoved na vsechny me otazky prosim o zodpovezeni pripadne na email

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Testy na HIV je třeba děla vždy s odstupem a poslední vyšetření by mělo následovat alespoň 3 měsíce po posledním rizikovém styku. Riziko přenosu infekce HIV při poranění o kontaminový předmět existuje. Nicméně je relativně velmi malé (týká se jak HIV, tak žloutenek). Jak dlouho je předmět infekční, záleží na podmínkách, ve kterých se potřísněný předmět nacházel, což lze většinou velmi těžko zjistit. Riziko nákazy závisí i na tzv. virémii (obsahu viru v krvi) - čím je vyšší virémie, tím je vyšší riziko nákazy. Co se příznaků HIV týká, tak zvětšené uzliny jsou jedním z příznaků HIV infekce, stejně tak to může být bolest v krku i bolest hlavy. Doporučuji absolvovat ještě jeden test na HIV, který vám nákazu definitivně vyloučí.

Související dotazy

HIV?
Chtěl bych se vás zeptat , měl jsem nechráněný styk.Na...
HIV
Dobry den, tyden po rizikovem nechranenem sexu (I oralnimu)...
HIV
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli se mohou objevit...
HIV
Dobrý den, několik hodin jsem pročítal internet...
HIV
Dobrý den, měl jsem 10-11 dní zpět nechráněný sex s...
HIV
Dobrý deň, dal som si spraviť vyšetrenie HIV a ostatných...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

HIV nebo angína ?


HIV nebo něco jiné ?


HIV nebo něco jiné ??


HIV nebo něco...


HIV nebo něco...


HIV nebo něco...

Dobrý den, muze to mit neco spolecneho s nejakou nemoci nebo to vypada jako...

Hiv negativni vysledek


HIV pozitivita nebo angína?


HIV primoinfekce


HIV primoinfekce


HIV prosim o pomoc

Dobrý den, moc me to mrzi zase na me jde uzkost a panika vzdycky kdyz na to...

Hiv přenos


HIV přenos

Dobry den, Pred 2 tydny jsem s jednou slecnou mel rizikovy sex. Slecna se...

HIV přenos


HIV přenos


HIV přenos


Hiv přenos


Hiv přenos


HIV přenos přes zapařenou kůži


HIV příznaky


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Celodenní motání hlavy

dobry den,už nevim kam se obratit,prosim o radu,od porodu 2,5roku,i když myslím...

Lupání v uchu při otočení hlavy

Dobrý den, je to již 6 týdnů co mi začalo nepříjemně lupat / křupat v oblasti...

Brnění a otok rukou při nemoci

dobrý den, mám 8 letou dceru, kterou trápí brnění a otok rukou a prstů, více...

Pooperační péče po operaci Achillovy šlachy

Dobrý den! Dnes byla sundána sádra po 7 týdnech od operace achillovy šlachy....

Svědivé boláky ve vlasech a další problémy

Vážená paní doktorko, před pár dny se mi v dolní polovině hlavy - na krku ve...

Zvracení, říhání, bolest pod hrudním košem

Dobrý den, mám na Vás prosbu. Můj manžel má problém s bolestí břicha. Není...

Výtok z penisu při vzrušení


Zvětšená uzlina v třísle

Dobrý den, už tak cca 4 měsíce mě trápí bulka v levém třísle. Bulka není hodně...

Sezení u počítače a bolesti zad

dobrý den prosím o radu,když sedím u počítače snažím se sedět rovně i nohy mam...

Vřed na penisu


Bolest kolene

Dobrý den, jíž několik dní mě bolé stehno na vnitřní straně.. prudká a pichlavá...

Řídká stolice trvající minimálně 2 měsíce

Dobrý den.Potřebuji se zeptat co z tím? Ať sním cokoli mám neustále řídkou stolici...

Ztratila cit v konečku ukazováčku

Dobrý den, v noci z ničeho nic jsem ztratila cit v konečku ukazováčku levé...

Stolice s příměsí

Dobrý den, mam 16. měsíční dcerku a dnes ráno jsem ji našla ve stolici kus...

Kašel

Dobrý deň, chcela by som Vás požiadať o vysvetlenie lekárskej správy. Môže ísť...

Zvětšení penisu


Zvracení zeleného obsahu


Patologicka zmena

Dobry den chtel bych se zeptat co znamena kdyz me lekar povi ze mam patologickou...

Na koulích mám bílé tečky, skoro jak akné.

Dobrý den, již nějakou dobu mne trápí jistý problém. Na koulích mám bílé tečky,...

Poslední 4 dny mě trápí horkost obličeje

Dobrý den, poslední 4 dny mě trápí horkost obličeje, ale hlavně uší a pod ušima....

Reklama