Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

HIV přenos

Infekce Jakub 2.1.2017

Dobry den,

Pred 2 tydny jsem s jednou slecnou mel rizikovy sex. Slecna se tvarila, jak je zdrava a cista apod, uveril sem ji a ted trnu strachy. Ukazalo se, ze je velmi promiskuitni, ochranu neresi a partneru ma nekolik tydne, nektere stale, nektere ne. Pote co jsem se tuto skutecnost dozvedel, jsem zacal jednat. Slecna mi vysla vstric a vyrazila na hiv testy, ty jsou negativni, ale co jsem se dozvedel, tak pokryvaji obdobi 2mesice pred rizikovym chovanim. Ja vyrazil na venerologii na Bulovku, kde mi udelali vsemozne testy. Bez nalezu. Pred par dny me vsak z niceho nic zacalo bolet v krku a citim se unaveny. Neustale se pozoruji a propadam depresi a uzkosti. Na dalsi testy ma jit smysl az za nejdrive za dva mesice, nevim jak to vydrzim, ta nejistota je strasna. Existuje nejaky dalsi zpusob jak virus v tele odhalit? Opravdu testy neodhali nic za dobu mensi nez 2mesice? Jak to funguje při dárcovství krve? Předoperací? Snazil jsem se vyhledat i psychiatrickou pomoc, vsude je ale cekaci doba min 3tydny. Slecna me sice stale ujistuje, ze je v pohode, ze nema zadne problemy. Me hlave to ale nestaci, jsem na pokraji nervoveho kolapsu.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, na začátek, vzhledem k Vaší reakci na zjištěnou promiskuitu partnerky, by jsem doporučila, aby jste se rizikovému pohlavnímu styku vyhýbal, jedná se o Vaší zodpovědnost a Vaše zdraví, i nepromiskuitní žena může mít řadu pohlavně přenosných nemocí, jako HPV infekci, chlamýdie, mykoplasmata, o kterých ani nemusí vědět a stejně Vás nakazí. Pokud je Vaše poslední sexuální partnerka HIV negativní nemusíte se obávat, k nákaze určitě nedošlo, hlavně se uklidněte a příště si své chování předem řádně promyslete. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Jiné vyšetření, než jsou testy na HIV, v současné době neexistuje. Musíte tedy vyčkat. Bolesti v krku nebudou pravděpodobně souviset s nákazou HIV, ale s jiným (bežným) virovým onemocněním, kterých je v současné době celá řada. Co se nechráněného pohlavního styku týká, tak HIV infekce je jen jednou z mnoha infekcí, kterou se můžete nakazit, proto při prvním styku se ženou, kterou neznáte, vždy použijte prezervativ. Aktuálně můžete použít na zklidnění např. malou dávku Neurolu, který ale není vhodné používat dlouhodobě. Domluvte se prosím ohledně předepsání léku s praktickým lékařem.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Přenos HIV
Dobrý den, prosím je možné, aby došlo k přenosu HIV...
Přenos HIV
Dobrý den ve společnosti mi promiskujitni osoba prskla...
HIV přenos
Chtěla bych se zeptat, jestli se lze nakazit virem...
Přenos HIV
Zdravím chcem sa opýtať mal som anal bez kondomu s...
Přenos HIV
Dobrý den, když se kamarádka líbala s klukem, který...
Přenos HIV
Dobrý den . Chtal bych se informovat zda je možné se...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

HIV nebo něco...


HIV nebo něco...


HIV nebo něco...

Dobrý den, muze to mit neco spolecneho s nejakou nemoci nebo to vypada jako...

Hiv negativni vysledek


HIV pozitivita nebo angína?


HIV primoinfekce


HIV primoinfekce


HIV priznaky


HIV prosim o pomoc

Dobrý den, moc me to mrzi zase na me jde uzkost a panika vzdycky kdyz na to...

Hiv přenos


HIV přenos


HIV přenos


HIV přenos


Hiv přenos


Hiv přenos


HIV přenos přes zapařenou kůži


HIV příznaky


HIV příznaky


HIV stale obavy

Dobry den, chci se zeptat zda poceni za letnich veceru (teplejsich dnu) pri...

Hiv škrábání v krku


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Arytmie a úzkostná porucha

Dobrý den, trpím panickou poruchou. Od jara 2017 vlivem dlouhodobějšího stresu...

Stěhující se ostrá bolest v břiše

Dobrý den. Již nějakou dobu (přesně nepozoruji jak dlouho, cca měsíc) mě nepravidelně...

Revmatoidní artritida a přibírání na váze

Extrémně zvýšený revmatoidní faktor a prudké přibírání na váze Je mě 35 let...

Roztroušená skleroza a magnetická rezonance

Dobrý den, dá se poznat roztroušená skleróza z magnetické rezonance?

Srážlivost krve

DObrý den chtěla bych se zeptat, jak se projevuje vysoká srážlivost krve, po...

Bolest kostí

Dobrý den. Je mi 18 let a občas se u mě projeví bolesti kostí dolních končetin....

Moučnivka v ústech novorozence

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,ted jsme 3 týdny po porodu a včera jsem si všimla...

Bolesti páteře po operaci

Vážený pane doktore,v r.1998jsem podstoupila operaci bederní páteře pro spondylolistezu...

Štítná žláza hubnutí

Dobry den. Mám dotaz ohledně štítné žlázy už dva roky se snažím zhubnout par...

Zranění kolena

Dobry den, chtěl bych se zeptat co je tak stručně napsáné v mé lékařské zprávě.Doktor...

Flek na zádech

Dobrý den, mám ma zádech velký červený flek, nijak nesvedí nepálí neštípe. Mám...

Ureaplasma


Zlomená kostrč

Dobrý den,na horách jsem spadla přímo na zadek a zlomila si kostrč 80 stupňů...

Rychlé bušení srdce

Dobrý den, již nějakou dobu mě trápí problémy se srdcem. Je mi 22 let, jsem...

Medrol a alkohol

Dobrý den, mohu se zeptat, zda-li můžu na medrol pít s mírou alkohol? Dávky...

Bolesti ,otoky kolen, záněty,celková únava

Dogbrý den, již druhým rokem mám problémy s koleny(otoky,pichlavá bolest obou...

Antikoncepce a antibiotika


Vysoká srážlivost krve

Na co ukazuje vysoká srážlivost krve v hodnotě 100

Jeanine

Dobrý den, moc bych Vás chtěla poprosit o radu. Již čtyři roky používám antikoncepci...

Pupák na penise

Dobrý deň, dnes som si všimol, že sa mi na penise urobil akýsi pupák, resp....

Zavřít reklamu