Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Kancerofobie

Psychiatrie Matěj 7.8.2018

Dobrý den,
už jsem sem několikrát psal o mém problému se stolicí... Dvakrát v březnu a dvakrát asi cca 3 týdny nazpět jsem našel na stolici proužek červené krve. Vždy jsem s tím byl u lékaře-chirirga. Ten první myslím řekl, že tam mám drobné hemoroidy a druhý vysovil podezření na hemoroidy... první mi předepsal Ginkor v březnu, druhý pak minulý měsíc Detralex.
Každopádně jsem v dubnu si nechal dělat FOB test, který vyšel negativně, ale dělal jsem ho ze stolice, ktera byla trochu užší, než obvykle, tak nevím, jestli to je vypovídající... Pořád mám v hlavě, že by se mohlo jednat o kolorektální karcinom... Mám z toho hrozný strach. Už jsem to opět začal řešit s psychologem a psychiatrem, který mi již dříve předepsal Asentra.
Akorát se mi stalo, že poslední dny, když se vždy RÁNO po vymočení zvážím, tak ve čtvrtek jsem měl 86 kg, v pátek a sobotu taky, v neděli jsem byl v práci, kde jsem toho velmi málo za den snědl, ale hodně pil, a další den jsem měl ráno už jen 85 kg... Tak se bojím, aby to hubnutí nesouviselo s pokročilým stádiem nádoru ve střevě nebo konečníku... A jak naschval, dneska jsem byl na velké a stolice byla zpočátku formovaná, ale jemnější a poté už to byla spíše taková hustší kašovitá stolice... A průjem je prý další příznak nádoru...
Já vím, že mi tu již několikrát bylo řečeno, že to nejspíš nádor nebude, ale mám z toho prostě strach, hlavně proto, že teď se mi do toho momentálně místo krve na stolici přidaly ten průjem a hubnutí...
Mám veliký strach, co by to prosím mohlo být? Mám prázdniny, ale nedokážu si je užívat, protože na to pořád musím myslet. Zítra jsem objednaný k proktologovi a bojím se, že mě odešle na kolonoskopii a že tam najdou nádor a nebude už možnost ho léčit.. Mám veliký strach...
Co by to prosím mohlo být?
Taky se bojím nádoru, protože až do začátku tohoto roku jsem nevedl moc dobrou životosprávu. Jedl jsem hodně sladkého, málo ovoce a zeleniny, docela dost tučného jídla. Ale mám asi rychlé spalování, protože jen tak po něčem nepřiberu, takže jsem to neřešil... a teď si to velmi zpětně vyčítám, protože z nezdravé stravy prý kolorektální karcinom taky může vzniknout..
Děkuji za odpověď... už jsem v koncích.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková


Dobrý den, Matěji,
domnívám se, že děláte vše proto, aby se možnost jakéhokoliv onemocnění vyloučila. Byl jste 2x na kontrole u lékaře, zítra jdete na proktologii. Pokud lékař doporučí kolonoskopické vyšetření, pak jej podstupte, aby bylo střevo komplexně vyšetřené. Tumor tlustého střeva je s ohledem na Váš věk málo pravděpodobný, nicméně aby byl vyloučen s jistotou, budete kolonoskopii muset podstoupit. Osobně si nemyslím, že se Vaše obavy potvrdí, ale vzhledem k tomu, do jakého stresu Vás to dostává, domnívám se, že se Vám neuleví, dokud nebudete opravdu vyšetřen.Hubnutí +/- 1 kilo není v případě zvažování onkologického onemocnění signifikantní, v těchto vedrech může váha kolísat i v závislosti na pitném režimu, pocení apod. Přeji Vám, aby jste se brzy dostal do psychické pohody a zdravotní obtíže ustoupily.

Související dotazy

KAncerofobie
Dobrý den, zapomněl jsem ve zprávě, kterou jsem posílal...
Kancerofobie
Dobrý den, při mém předchozím dotazu jsem se zapomněl...
Kancerofobie
Dobrý den, nedávno jsem sem vznášel dotaz týkající...
Kancerofobie
Dobrý den, celý minulý týden jsem měl rýmu a kašel,...
Kancerofobie
Dobrý den, v předchozím dotazu jsem zapomněl zmínit...
Kancerofobie
Dobrý den, Posledních pár dní pociťuji občasný mírný...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


KAncerofobie


KAncerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie

Dobrý den, jak jsem minule psal o hubnutí, tak se mi stalo, že dnes jsem...

Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie

Dobrý den, 1) píši sem ještě jednou kvůli mému problému. Zhruba před cca...

Kancerofobie


Kancerofobie

Dobrý den, celý minulý týden jsem měl rýmu a kašel, které obojí už ustaly....

Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie - nádor jícnu


Kancerofobie (nádorové onemocnění varlat)

Dobrý den. Poslední dobou mě trápí strach z rakoviny varlat. Mám levé varle...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zapářka v tříslech

Dobry den, ve slabinach a mistech kolem penisu se mi na kuzi delaji pupinky...

Zčervenání penisu po masturbaci

Dobrý den, omlouvám se za fotografie, ale už nevím co mám dělat. Dnes po masturbaci...

Předkožka při ztopoření penisu

Chcem sa spýtať, či je správne ak je predkožka stále pod žaluďom či v klude...

Křeče v břiše

Dobrý den mám takový problém už delší dobu mě trápí strašné křeče v oblasti...

Bolest pod kolenem


Černé tečky na chodidle

Zdravím, už asi 10 let mám na chodislw pod palcem bouličku, která někdy bolí,...

Bolest v pravém podžebří


Bolest krku v oblasti ohryzku


Mykoza po revizi

Dobrý den, před deseti dny jsem podstoupila revizi dělohy pro zamlklé těhotenství,...

Podrážděná slinivka břišní


Svědění kůže

mám problém so svrbením ktoré začalo na hlave a tvári ale už aj na celom tele..ide...

Vyhřezlá ploténka

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně výhřezu ploténky. Byla jsem 2 krát hospitalizována...

Mnohačetná ložiska v bílé mozkové hmotě

Dobrý den, po pádu jsem byla hospitalizovaná na neurologii, kde mi po několika...

Bolest žeber


Úzkostné stavy při usínání

Dobry den. Chtela bych se zeptat, zda existuje nejaka diagnoza na muj zvlastni...

KKdyž mám dostat měsíčky, mám cca 2-3 dny průjem


Odstranění lipomu

Dobry den, vcera som absolvoval u chirurga zakrok. Povodne sa jednalo o odstranenie...

Elicea

Dobrý den, již týden beru 5 mg přípravku Elicea kvůli zažívacím potížím. Už...

Bolesti nadvarlete a citlivé varle

Dobrý den, můj přítel má dlouhodobé obtíže s bolestí pravého varlete, resp....

Nitroděložní tělísko

Dobrý den, jsem už nešťastná. Nechala jsem si zavést hormonální tělísko Jaydess....

Reklama