Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Kancerofobie

Psychika Matěj 10.5.2018

Dobrý den,
psal jsem tu dnes dotaz, ale raději ho zopakuju, kdyby ho četl jiný lékař. Stalo se mi, že za necelé 3 týdny jsem zhubl 2 kila, aniž bych pro to cokoliv udělal - piju, jím stejně, moc se nepohybuji, zejména kvůli tomu, že mám dost věcí do školy. Nejdřív jsem první kilo shodil asi před 3 týdny asi za 3 dny (to jsem bral hodně tablet omega 3 kyselin denně kvůli doporučení psycholožky, a ty prý uryhlují hubnutí, mohlo to být od nich?), to druhé asi za 2 dny tento víkend (den a ten další den po tom, co jsem si vzal večer 2 paraleny, jelikož jsem měl teplotu 37,9°C a pak jsem se více v noci zpotil - mohlo by to být od toho?) Nejhorší je, že to ale NENABÍRÁM NAZPĚT...
Dočetl jsem se, že by nechtěné hubnutí mohlo znamenat rakovinu slinivky břišní, ze které mám až chorobný strach. Bylo mi před přesně 2 týdny děláno sono břicha s normálním nálezem. Krevní testy na slinivku: amylasy, lipasy - obě v normě.

1. Chtěl bych se zeptat, kdyby to byl nádor slinivky (kde hubnutí je prý už pokročilejší stádium nemoci), odhalilo by to sono před 2 týdny aspoň hrubě, že je na slinivce něco, co tam být nemá a vzbudilo podezření u ošetřujícího lékaře? Nebo mohl být nádor při sonu malý a okem neviditelný a rychle se zvětšil až nějak teď? Pořád mi do hlavy vniká myšlenka, že před 2 týdny ten nádor nemusel být vidět a teď už by se zvětšil.. Hlavou mi běhají střídavé myšlenky, že mám zkontrolované břicho sonem + krevní testy a mám být v klidu, ale pak zas myšlenka, že tam ten nádor nemusel být vidět... Četl jsem i zde na poradně, že nějaký lékař psal, že zažil případy, kdy pacienti měli v pořádku sono, krev a pak stejně u nich později ten nádor našli.. Mně kromě hubnutí jinak nic není.

2. Ještě můj předchozí dotaz chci doplnit: Existují nějaká další možná vyšetření, popř. je nutné se začít o ně zajímat a zažádat si o ně? Už jsem z toho fakt zoufalý, čekají mě zkoušky a zápočty a já se nezvládám učit, musím pořád myslet, že v sobě mám nádor a že za chvíli umřu, protože ten nádor má špatnou prognózu...

Byl jsem i u psycholožky a psychiatra kvůli mé kancerofobii, začal brát antidepresiva, která prý zabírají ale až nějak za měsíc... DOufám, že mi něco je jen po psychické stránce, opravdu se ale bojím, že bych mohl mít nádor slinivky, když jsem takto zhubl a mám OBROVSKÝ strach, že budu hubnout dále..

Děkuji za odpověď na mé otázky a přeji hezký den.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

dobrý den, proč myslíte hned na to nejhorší ? vaše obava je naprosto nepravděpodobná, mnohem...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

KAncerofobie
Dobrý den, zapomněl jsem ve zprávě, kterou jsem posílal...
Kancerofobie
Dobrý den, při mém předchozím dotazu jsem se zapomněl...
Kancerofobie
Asi nebudu sama, kdo se splaší při každém článku nebo...
Kancerofobie
Dobrý den, mám potíže se zvládáním paniky, jelikož...
Kancerofobie
Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o pomoc v mém...
Kancerofobie
Dobrý den, jak jsem minule psal o hubnutí, tak se...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie

Dobrý den, píši ještě k doplnění k tomuto předchozímu dotazu: https://www.ulekare.cz/poradna-lekare/strach-z-nadoru-mozku-452285....

Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie

Dobrý den, už jsem sem ohledně mého problému nedávno psal, ovšem nastaly...

Kancerofobie


Kancerofobie


KAncerofobie


KAncerofobie
