Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Kancerofobie

Psychika Matěj 13.8.2018

Dobrý den,
dnes i včera se mi stalo, že jsem byl na velké a nastal problém. Stolice byla normální barvy, konzistence, byla pevná, ale zdálo se mi, že byla taková “placatější”. Určitě víte, jak jsem psal o problému s krví ve stolici apod. A teď se mi stalo, že ta stolice byla “placatější”. Tak se bojím, aby to nebyl další příznak, který nahrává tomu, že bych mohl mít nádor tlustého střeva nebo konečníku.. Protože si říkám, jak by ten nádor mohl způsobit mírné zužení střeva, tak jak stolice by se tlačila přes nádor, tak se právě mohla stát “placatější”... a navíc na začátku stolice jsem měl zase viditelný hlen, jinak na jiných částech stolice ne...
Přespříští středi jdu na sigmoideoskopii, tak se bojím, aby nenašli něco závažného, mám z toho velký strach, i když vím, že mě zde mnoho lékařů ubezpečovalo, že by to nemuselo být něco vážného...
Prosím, co by to mohlo být? Děkuji... chci si užívat prázdniny, ale musím na to pořád myslet a už jsem v koncích..
Beru Asentra proti úzkostem a kancerofobii.
Věk: 19 let

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, tak jako po mnoho krát před tím, v první řadě je potřeba, aby jste si uvědomil, že jste psychicky nemocný, že trpíte kancerofobií, neovládnutelným a neadekvátním strachem z nádoru. Nemocný má na chorobu náhled, nesmyslnost strachu si plně uvědomuje, ale není schopen ho vlastní vůlí potlačit. Žádná naše odpověď Vás neuspokojí, je to i vidět z neustálého opakovaného zadávání toho samého dotazu, který Vám dokola všichni vyvracíme, ale Vy nejste schopen akceptovat naše odpovědi. Co nejdříve navštivte svého psychiatra, je potřeba navýšit léčbu, přidat další léky, které Váš psychický stav dokážou lépe stabilizovat a posilte psychoterapii.
Hodnotit tvar stolice je nesmyslné, jak Vy popisujete, stolice je placatější. nejedná se o příznak rakoviny tlustého střeva. Možná výrazná zácpa, poté stužkovitá stolice či jiné výrazné problémy s vyprázdněním, jako příznak značně pokročilého nádorového onemocnění přichází v úvahu.
Opět apeluji, aby Vám byla provedena celá kolonoskopie, sigmoideoskopie je dle mého ve vašem případě zcela zbytečný zákrok, který Vás neuspokojí a kolotoč dotazů a strachu z nádoru střeva výše než nad sigmum začne nanovo.
S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

KAncerofobie
Dobrý den, zapomněl jsem ve zprávě, kterou jsem posílal...
Kancerofobie
Dobrý den, při mém předchozím dotazu jsem se zapomněl...
Kancerofobie
Dobrý den, jak jsem minule psal o hubnutí, tak se...
Kancerofobie
Dobrý den, poslední dobou se mi stává, že pozoruji,...
Kancerofobie
Dobrý den, mám potíže se zvládáním paniky, jelikož...
Kancerofobie
Dobrý den, 1. ještě jsem se chtěl zeptat. Četl jsem,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


KAncerofobie


KAncerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie

Dobrý den, jak jsem minule psal o hubnutí, tak se mi stalo, že dnes jsem...

Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie

Dobrý den, 1) píši sem ještě jednou kvůli mému problému. Zhruba před cca...

Kancerofobie


Kancerofobie

Dobrý den, celý minulý týden jsem měl rýmu a kašel, které obojí už ustaly....

Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie - nádor jícnu


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vysvětlení EEG nálezu

Dobrý den pane doktore, můžete mi prosím jako pro laika vysvětlit výsledek vyšetření...

Komplikovaný stav 2,5 leté pacientky

Dobrý deň,chcela by som sa opýtať na zdravotné problémy u mojej 2,5 ročnej vnučky.Bola...

Puchýřky na zevním genitálu

Dobrý den , chtěla jsem se zeptat na jednu intimní věc. Jsem po konizaci delozniho...

Potrat- je možný vliv léčby Prednisonem u manžela?

Dobrý den, mám za sebou zamlklé těhotenství v 8tt a následnou revizi dělohy. Manžel...

Pískání v uchu, šum, motání hlavy...

Dobrý den, od 7. srpna mám problém s pískáním v levém uchu.Byla jsem na ORL,...

Bronchoskopické vyšetření

Dobrý den paní doktorko, obracím se na Vás s násl. dotazem. Mám nyní za sebou...

Furunkl podbřišku

Dobrý den, mám v úrovni ochlupení bouli cca 1x1 cm poprvé když jsem ji propíchl...

Trápí mě již cca 1 rok hnědý povlak na jazyku

Dobrý den, trápí mě již cca 1 rok hnědý povlak na jazyku a občasná nevolnost,...

Anabolické steroidy a nedostavení se menstruace

Dobrý den, mám problém.Nedostavila se mi menstruace.Již třetí měsíc užívám...

Mám asi nádor v podkolenní jamce

Dobrý den,už více jak 30 let mám v podkolenní jamce (asi nádor) nikdy jsem to...

Svědění genitálu

Dobrý den, trápí mě už několik týdnů vnější svědění pochvy, většinou se jedná...

Diagnóza zněla pharyngitis chronica

Dobrý den, již rok mám zadní rýmu, bolesti v nosohltanu, zaléhání v uších...

Nechráněný styk 6tý den po miniinterupci

Dobrý den, před měsícem a půl jsem prodělala miniinterupci potratovou pilulkou....

HA po samovolném potratu


Klepání celého těla

Dobrý den, chtěla bych poradit. Už poslední 2 měsíce se mi stává, že si z ničeho...

Bolavá boule u obočí

Dobrý den, před několika dny se mi u obočí udělal pupínek. Jelikož trpím akné,...

Praskající pupínky v dlaních a na prstech

Dobrý den, před 2 rokama se mi objevily pupínky naplněné tekutinou které praskaly...

Lehce příčně plochá noha

Dobrý den, cca před rokem mne začala trápit bolest nohy (pouze jedné) - přednoží...

Nedostavení se menstruace

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, před Vánocemi jsem měla povrchní žilní trombózu...

Těhotenství?

Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat, jak bych v měla v mé situaci postupovat. Ikdyž...

Reklama