Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Kancerofobie

Psychika M. 16.7.2018

Dobrý den,
já se omlouvám, že sem stále píšu, ale už jsem sem psal, že jsem včera zpozoroval pruh krve na stolici s krvavým hlenem. Dnes jsem byl opět na velké a na stolici jsem zpozoroval ještě víc hlenu než včera (posílám na fotce část stolice), ale už ne krvavého. Jsem velmi vyděšený. Byly mi včera předepsány Detralex a Faktu, protože doktor-chirurg, u kterého jsem byl, si myslí, že to jsou hemoroidy. Taky poslední 2 stolice jsem měl obden, ne každý den jako předtím, ale zas ta stolice byla objemnější a větší a tvrdší.
Nebo může hlen znamenat nádor v oblasti střeva či konečníku? taky tomu přihrává ta změna frekvence... Mám velký strach, nejsem teď do konce týdne doma a k proktologovi se dostanu až příští týden, díkybohu prý bere i bez objednání, když si počkám. Mám se obávat? Co by to mohlo být? Mám strašný strach z nádoru, protože to prý má špatnou prognózu. A zas mám zkažené kvůli tomuhle letní prázdniny. Už se bojím vidiny, jak mi řeknou, že to je zhoubné a že se to bude muset operovat a prostě další hrůzné myšlenky se mi honí hlavou...
Vyděsil mě ten hlen ve stolici opravdu moc, nikdy se mi to nestalo a jsem zoufalý. Ještě že díky antidepresivům, které beru kvůli úzkostným poruchám a kancerofobii, se nenervuju tolik jako dříve a jen na to musím pořád myslet. Je mi až do breku, že se mi pořád něco děje, nechtěl bych v 19 umřít na nádor, bojím se... :-(.

Omlouvám se tu všem lékařům, které neustále otravuji mými příspěvky, ale nevím, jak to vyřešit, když tam jdu až za týden (snad mě vezme proktolog, když říkali, že tam berou na počkání, když nejsme objednaní)...

Omlouvám se a přeji hezký den, pevně doufám, že ho budete mít lepší než já.

Kdyby to šlo, nemuselo by se to zveřejňovat? Už to tu je v podobných verzích vícekrát, nerad bych spamoval...

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, dnes jsem Vám Matěji již jednou psala a nic se v mém názoru na to, že se nejedná o nádor tlustého střeva nezměnilo Hlen na stolici bude nejspíše podmíněn podrážděním sliznice konečníku tužší stolicí. Proktolog bude dle mého stejného názoru a maximálně doplní rektoskopii/sigmoideoskopii, která Vás ale nejspíše neuklidní, protože se nejedná o vyšetření celého tlustého střeva, proto při vyloučení problému v konečníku, Vy budete hledat problém proximálněji v tlustém střevě. Proto pokud by proktolog přistoupil k endoskopii, doporučuji naléhavě udělat kompletní kolonoskopii, která bude pro Vás určitě vhodnější a přinese Vám spíše psychickou úlevu. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

KAncerofobie
Dobrý den, zapomněl jsem ve zprávě, kterou jsem posílal...
Kancerofobie
Dobrý den, při mém předchozím dotazu jsem se zapomněl...
Kancerofobie
Dobrý den, 1. chci se zeptat.. Proč teda někteří...
Kancerofobie
DObrý den, od minulého vákendu mě trápí problémy, které...
Kancerofobie
Dobrý den, včera jsem sem psal dotaz - viz níže. Já...
Kancerofobie
Dobrý den, už jsem zde několikrát psal o tom, že jsem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


KAncerofobie


KAncerofobie


Kancerofobie

Dobrý den, jak jsem minule psal o hubnutí, tak se mi stalo, že dnes jsem...

Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie

Dobrý den, celý minulý týden jsem měl rýmu a kašel, které obojí už ustaly....

Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zánět moč. měchýře

Dobrý den, je mi 15 let a už asi měsíc pozoruji, že po vymočení, i když mám...

Ascorutin u menstruačního krvácení

Dobrý den už podruhé mi gynekoložka píchla Depo proveru. první mesíc jsem byla...

Průjem a bolest břicha pod levým žebrem

Dobrý den. 1-2 den jsem měl světle žlutou stolici. 3-4 den přešla stolice v...

Plíseň meziprstí

Dobrý den.manzel ma toto mezi prsty.Je to plisen?co na to ma prosim pouzit?Dekuji

PSA a PSA frakce

Dobrý den, prosím o zhodnocení hodnot PSA 2,33 ng/ml, frakce 10%. Děkuji.

Vysoké GGT

Dobrý den byl jsem na jaternich testech mírně zvýšené hodnoty kromě ggt to...

Bolesti žaludku


Bolest hlavy po lumbální punkci

Dobrý den, na MRI mozku jsem měla vícečetná ložiska, a proto mě neurolog poslal...

Bolest břicha na pravém boku a průjem


Antibiotika a antikoncepce

Dobry den, uzivala jsem xorimax 500 na 10 dni, ale 5 den uzivani jsem mela nechraneny...

Borelioza


Bolest a křeče v žaludku po banánu

Dobrý den, už od mala mám hrozně ráda banány a jedla jsem je poměrně často....

Duracef

Dobrý den, četla jsem vaši odpověď na dotaz zda antibiotika Duracef ovlivňují...

Chlamydie

Dobrý den, prosím Vás měl bych na Vás dotaz, nedávno jsem se léčil s Chlamydii...

Svědění konečníku

Dobrý den, rád bych se zeptal na nekolik otázek. 1. Občas mě svědí půlky,...

Neštovice a očkování


Pregnyl

Dobry den, od puberty trpim na fybroadenomy v prsu. Z duvodu komplikaci pri...

Léčba antibiotiky


Stav po trhání zubů


Pocit na zvracení po jídle


Reklama
Zavřít