Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Kancerofobie

Psychika Matěj 15.8.2018

Dobrý den,
dnes i včera se mi stalo, že jsem byl na velké a nastal problém. Stolice byla normální barvy, konzistence, byla pevná, ale zdálo se mi, že byla taková “placatější”. Ano, vím, je to zvláštní problém... PLOCHÁ STOLICE... ale nechápu, že se to musí dít to zvláštní vždy mně... Určitě víte, jak jsem psal o problému s krví ve stolici apod. Našel jsem si asi 3x krev na stolici, byl 2x u chirurga, který mi předepsal nejdříve při první návštěvě Ginkor, pak při další Detralex. Vždy to dalo po užívání léků na nějakou dobu pokoj. Pak se třeba s odstupem měsíce ta krev tam trochu objevila. A teď se mi stalo, že ta stolice byla “placatější”, "plošší". Prostě byla formovaná, ale jakoby plochá a rovná, ne typicky válečkovitá. Tak se bojím, aby to nebyl další příznak, který nahrává tomu, že bych mohl mít nádor tlustého střeva nebo konečníku.. Protože jak by ten nádor mohl způsobit mírné zúžení střeva, tak jak stolice by se tlačila přes nádor, tak se právě mohla stát “placatější”... a navíc na začátku stolice jsem měl zase viditelný hlen, jinak na jiných částech stolice ne...
Přespříští středu jdu na sigmoideoskopii, tak se bojím, aby nenašli něco závažného, mám z toho velký strach, i když vím, že mě zde mnoho lékařů ubezpečovalo, že by to nemuselo být něco vážného... A pak zase se bojím, že přijdou obavy, že se něco může dít i dále, hlouběji v tlustém střevě, které mi proktolog nezkontroluje... Nechápu, proč mi tedy neudělá celou kolonoskopii.. podle něj je to ale zbytečné vzhledem prý k mému věku.
Beru Asentra proti úzkostem a kancerofobii.
No a proč se taky bojím, že bych mohl mít nádor střeva, je fakt, že do nedávné doby jsem vedl docela nezdravý životní styl.. sportoval jsem aktivně cca do 15-16 let, pil jsem hodně slazené nápoje, jedl hodně sladkého, docela často tučné jídlo... Teď si zpětně vyčítám, jaký jsem byl blbec, jelikož otevřu internet s příznaky kolorektálního karcinomu a všude píšou, že k jeho vzniku přihrává nezdravý životní styl. I když mi byl dělán v DUBNU FOB test, který vyšel negativně, tak prý někdy může být falešně negativní a vzpomínám si, že jsem měl zrovna "užší stolici", tak jestli třeba se neotřela o nádor zrovna, takže tam ta krev nebyla vidět... takže byl falešně pozitivní...
Věk: 19 let
Děkuji moc za odpověď a omlouvám se za otravování.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz. Odpovídala jsem již mnohokrát já i moji kolegové. Vá...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

KAncerofobie
Dobrý den, zapomněl jsem ve zprávě, kterou jsem posílal...
Kancerofobie
Dobrý den, při mém předchozím dotazu jsem se zapomněl...
Kancerofobie
Dobrý den, obracím se na Vás ještě jednou s mým...
Kancerofobie
Dobrý den, píši ještě k doplnění k tomuto předchozímu...
Kancerofobie
Dobrý den, 1. ještě jsem se chtěl zeptat. Četl jsem,...
Kancerofobie
Dobrý den, poslední dobou se mi stává, že pozoruji,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie

Dobrý den, už jsem sem ohledně mého problému nedávno psal, ovšem nastaly...

Kancerofobie


KAncerofobie


KAncerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie

Dobrý den, ještě bych k mému včerejšímu dotazu doplnil nový následující dotaz: Včera...

Kancerofobie

Dobrý den, jak jsem minule psal o hubnutí, tak se mi stalo, že dnes jsem...

Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie

Dobrý den, 1) píši sem ještě jednou kvůli mému problému. Zhruba před cca...