Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Kancerofobie

Matěj 15.10.2018

Dobrý den,

až do předevčíra jsem byl nachlazený - měl jsem hlavně rýmu, trochu i kašel. Všiml jsem si, že mi během probíhající rýmy trochu zduřely podčelistní uzliny, dnes už je to v pořádku a jsou zase menší a měkké. Avšak již delší dobu vím o TŘECH MALÝCH UZLINÁCH NA JEDNÉ STRANĚ KRKU - nachází se jakoby v řadě pod sebou, nejsou srostlé, jsou malé - max cca 0,5- 1 cm, ale to spíš menší než 1 cm. Tvoří takový řetěz, ale nejsou navzájem srostlé, jsou mezi nimi mezery - netvoří paket. Mají tvar asi jako zrnko rýže nebo malý hrášek. Už o nich vím celkem dlouho a svoji velikost nezměnily. Až včera jsem si na to místo, kde se nacházejí, sáhl, a zjistil jsem, že dvě z nich jsou na pohmat takové TVRDŠÍ, a o MALINKO VĚTŠÍ, ale to nevím přesně, jak byly velké předtím...
Mám OPRAVDU VELKÝ strach, aby to neznamenalo, že by se jednalo o lymfom, nebo obecně porstě o rakovinu mízních uzlin... Mám z toho velký strach.

Jiné problémy nepozoruji. Váha je stále konstantní, nic mě nebolí apod. Jen mě trápí ty tři malé uzlinky, ktteré jsou nyní tvrdší a dvě z nich možná max o 1-2 mm větší...
1. Chci se zeptat, může to být reakce na tu proběhlou rýmu? Ale zas je divné, že ty podčelistní, které mi při rýmě také trochu zduřely a byly tvrdší, už nyní jsou zas malé a měkčí, a tyto tři podél kývače jsou stále tvrdší.. ale mají opravdu průměr max 0,5 cm. BOJÍM SE, ABY SE NEZVĚTŠOVALY A ABY TO NEZNAMENALO NĚJAKÝ VÁŽNÝ PROBLÉM - NAPŘ. RAKOVINU MÍZNÍCH UZLIN...
2. I když by se uzliny nezmenšily ani za pár týdnů, znamená to rakovinu??? Nebo mohou uzliny do cca 1 cm zůstat zvětšeny i normálně pak, aniž by to cokolivěk znamenalo?
3. Může znamenat rakovinu, že předtím ty uzliny nebyly tak "tvrdé" jako nyná? Je ale pravda, že mám tendenci si to místo na krku pořád prohmatávat, tak nevím, od čeho by to bylo...

Mám z toho fakt velký strach.
Prosím, chtěl bych se zeptat, měl bych něco dělat? Mám si někam zajít? Ale zas se nechci zacyklovat jako u mých předchozích problémů, abych zbytečně "neoblétával" doktory kvůli blbosti, ale už zas prostě mám tento problém... nejdřív to byla panická obava z kolorekt. karcinomu a slinivky, teď zas toto... pořád se mi musí něco dít a mě už to nebaví... a jsem teď přes týden ve škole nebo v práci, tak nevím, kam si zajít k doktorovi, kterého mám ve městě, kde bydlím, nyní se ale povětšinou zdržuji v Praze..
Prosím, můžete mi říct Váš názor na tuto věc? Chtěl bych to pustit z hlavy, ale ta myšlenka, že se to třeba teď bude zvětšovat nebo se mi přihodí další potíže, zatím vítězí... Prosím, co bych měl dělat? Jsem zoufalý z těch všech problémů už... nevím, jestli se mi ty uzliny nezvětšily, ale určitě ne o dost... bojím se lymfomu... Je šance, že se budou zvětšovat??

Už jsem vskutku nešťastný... a to mám do toho práci a školu a musím se ještě zabývat tímto...

Děkuji za případnou odpověď na OBĚ ČÍSLOVANÉ OTÁZKY + dále ..
Věk: 20 let

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

Hezký den Matěji, díky za dotaz. Jsem ráda, že zase píšete, jak to vypadá se stolicí, již jste ok, bez krve a hlenu? Matěji ty uzlinky jsou zvětšené určitě ve spojitosti s tím nachlazením, které jste měl v nedávných dnech, Lymfom to není, Lymfom se projeví nočním pocením, zvýšenou teplotou, hubnutím a zvětšenými uzlinami, které jsou ale enormní, např. velikosti švestky. Nikam nechodte, žádné vyšetření není potřeba, snažte se jíst zdravě s dostatkem ovoce a zeleniny, kupte si v lékárně vitamin C, uzlinky se brzy zase zmenší. Matěji jak to máte s léky,, berete něco na úzkost, nějaká antidepresiva? Bylo by fajn přenastavit Vám medikaci, chápu Vaše obavy, ale prosím jste mladý, zdravý hoch, máte před sebou dlouhý život, věnujte se škole, přátelům, sportu, nezabývejte se nemocemi, nesvědčí Vám to a Vaše obavy jsou neopodstatnělé.
Matěji, at je Vám brzy lépe ! Napište mi prosím, zda ted berete něco od psychiatra. S pozdravem, KJ.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

KAncerofobie
Dobrý den, zapomněl jsem ve zprávě, kterou jsem posílal...
Kancerofobie
Dobrý den, při mém předchozím dotazu jsem se zapomněl...
Kancerofobie
Asi nebudu sama, kdo se splaší při každém článku nebo...
Kancerofobie
Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o pomoc v mém...
Kancerofobie
Dobrý den, poslední dobou se mi stává, že pozoruji,...
Kancerofobie
Dobrý den, jak jsem minule psal o hubnutí, tak se...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


KAncerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie

Dobrý den, jak jsem minule psal o hubnutí, tak se mi stalo, že dnes jsem...

Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerogenita metronidazolu


Kandida


Kandida?

Dobrý den, letos jsem prodělala několik infekci dých.cest, z toho v září zápal...

Kandidová infekce

Dobrý den, poslední dva měsíce trpím na to že mě praská z venku z vrchu předkožka....

Kandidová infekce

Dobrý den, už třetím rokem trpím gynekologickými záněty, které se několikrát...

Kandidová infekce

Dobry den. Mam uz pres týden na penisu pupinky tvářící se jako akné. Ze zacatku...

Kandidová infekce

Dobrý den, muj přítel si stěžoval na suchou, lehce rozpraskanou kůži v oblasti...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Svědění kůže, modřiny

Dobry vecer, uz nekolik mesicu me svedi nohy a kdyz si je poskrabu, udelaji...

HA Clormetin

Dobry den...chtela jsem se zeptat zda-li ma antikoncepce Clormetin vliv na chloupky...

Puchýřky po vytržení zubu

Dobrý den pane doktore, v uterý mi byl vytržen zub - horní 4 dnes - po třech...

Vyhřezlé plotýnky

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, zda je možná, podle nálezu CT, konzervatvní...

Hyperplazie sliznice maxilární dutiny


Bolesti podbřišku

Asi 14 dni mam mirne bolesti v podbrisku, ktere doprovazi neuplna stolice. Vetsinu...

Komplikace po oeraci žlučníku

Dobrý den dne 18.1.2013 jsem byla na laparoskopickém odstranění žlučníku jelikož...

Zánět žaludku

Dobry den, pred rokem jsem prodelala zanet zaludku, delana gastroskopie, po...

Zlomenina zanártní kosti V metatarsu, bez dislokace

Dobrý den, dne 15.11.2014 mi byla diagnostikována zlomenina zanártní kosti V...

Prosím o vysvětlení RTG plic/srdce

Dobrý den, prosím o vysvětlení tohoto výsledku (viz níže) s možnými diagnózami....

Chronicky zvýšené CRP


Vyrážka kolem očí

Dobrý den už, od vánoc mám problém s vyrážkou (nebo ekzémem) kolem očí. Objevuje...

Dlouhodobé pití dítěte z plesnivé lahve

Dobrý den, někdy před létem jsem dceři (nyní 22 m.) koupila zdravou lahev....

Neustálé točení hlavy, bolest za krkem a hlavy

Dobrý den, léčím se u psychiatra na úzkosti a strach, beru antidepresiva, ale...

Zvětšená játra která jsou zdravá


Vliv konzumace alkoholu na slinivku


Jaká je vhodná ortéza při totální ruptuře předního křížového vazu v koleni

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jaký typ ortézy bych si měla pořídit, když...

Tlak v hlave po cvičení

Dobrý deň, mám 20 rokov, pred rokom som prestal s cvičením, vrátil som sa k...

Antikoncepce Clormetin

Dobry den, beru uz pul roku antikoncepci Clormetin, ale menstruaci dostávám...

Afty horního patra

Dobrý den, přítelkyni se v ústech objevily pravděpodobně afty na horním patře....

Zavřít reklamu