Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Vliv na mozek

Mozek a nervy Honza 19.1.2013

Dobrý den,
mám jednu zvláštní otázku. Může fyzická aktivita v případě vysokého krevního tlaku mozek poškozovat?

Odpovídá lékař:

MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie Pracoviště: Neurologická ambulance Uherský Brod

Dobrý den, u zdravého člověka zvýšení tlaku při fyzické aktivitě mozek nepoškodí. Extrémní zvýšení tlaku u člověka se špatně kompenzovaným vysokým tlakem může způsobit krvácení do mozku. M. Hlavačková

Související dotazy

Vliv masturbace na mozek
Dobry den vhtel bych se zeptat zda masturbace a jine...
Vliv streptokoků na funkci mozku
Dobrý den paní doktorko, 1x až 2x ročně ztrácím periferní...
Vliv antidepresivním léků na mozek
Má dlouhodobé užívání antidepresivních léků (např....
Ozařování mozku
Dobrý den, četl jsem, že po ozařování mozku u dětských...
Mozek
Dobrý den, dá se nějak ovlivnit růst nebo odumírání...
Rakovina mozku
Dobry den pani doktorko, rada bych se zeptala, zda...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vliv masturbace na hladinu hormonů


Vliv masturbace na mentruaci


Vliv masturbace na mozek


Vliv masturbace na plodnost


Vliv methioninu na účinky hormonální antikoncepce


Vliv Mycomaxu na zdraví vajíček


Vliv na antikoncepci


Vliv na antikoncepci


Vliv na antikoncepci


Vliv na antikoncepci


Vliv na otehotneni - poloha těla


Vliv na otěhotnění léku Diclofenac Duo PharmaSwiss 75 mg


Vliv na plodnost


Vliv na účinnost antikoncepce


Vliv na účinnost antikoncepce


Vliv na zánět zubu


Vliv na zrak


Vliv nadýmání na váhu těla


Vliv narkózy na výsledek spermiogramu


Vliv nitrofurantoinu na ledviny a krev


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest beder

Dobrý den, před několika týdny jsem začala pociťovat bolest v oblasti beder...

Bolesti žeber


Vdechnutí střepu

Dobrý den, vím, že mě za to určitě nepochválíte, ale kouřím trávu přes tkz....

Bolest klíční kosti


Reaktivace mononukleózy


Akne

Dobry den na intimjich mistech mam asi 3 pupinky vypada to jako akne jak se...

Přeskakování v oblasti hrtanu


Bolest žeber


Noční pocení


Bolest pod žebry


Fraxiparine a alkohol


Obsesní myšlenky

Dobrý den již třetí týden beru antidepresiva Citalon 20mg na obsedantní myšlenky...

Zánět dvanácterníku

Dobrý den, ráda bych poprosila o nějakou dietu nebo nějaké nasměrování co by...

Pocit opilosti, bolesti zad, vysazení antidepresiv

Dobrý den, je mi 18 a dnes je to rok, co jsem měla první panický záchvat, trochu...

Trápí mne bolest břicha konkrétně nadbříšek jako žaludek


Bolest žeber a hrudní kosti


Průjem

dobrý den pane/paní doktore/doktorko mám dotaz,už asi týden mám následujici...

Průjem při stresu ve škole

Dobrý den, pokud školní stres způsobí běhavku, existuje prostředek, který by...

Operace

Dobrý den,mám zvýšenou funkci štítné žlázy. Je nutná operce, pokud plánuji otěhotnět?...

Dogmatil vysazení léku

Dobrý den, beru 1 denně lék Dogmatil. Již cca rok. Předtím jsem brala 2x...