Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Vliv mirtazapinu na těhotenství

Léky Romana 21.4.2020

Dobrý den, asi před 2 roky, ve věku 27 let, mi obvodní lékařka napsala lék Mirzaten (léčivá látka mirtazapinum). Bylo to kvůli problémům se spánkem, který se mi po užívání tohoto léku upravil. Brala jsem 1 pilulku (30 mg) každý večer před spaním asi půl roku, ale postupně jsem lék snižovala. Nyní beru asi 3 mg tohoto prášku před spaním a pokouším se dávku ještě snížit, případně lék úplně vysadit.
S partnerem uvažujeme o otěhotnění a chtěla bych se zeptat, zda může být užívání tohoto léku škodlivé pro plod. Existuje případně náhrada těchto léků, která by pro plod nebyla nebezpečná?
Také bych se chtěla zeptat, pokud prášky přestanu brát úplně, po jak dlouhé době by bylo možné otěhotnět. Vím, že náběh těchto léků je asi 6 týdnů. Bylo by to v případě vysazení stejné období?
Nyní se cítím dobře a po snižování dávky léku nepociťuji rozdíl, ale mám trošku obavu, že po úplném vysazení by se mi mohly problémy vrátit.
Moc Vám děkuji za odpověď.

S pozdravem a přáním pěkného dne,
Romana

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den paní Romano.¨
Děkujeme za Váš dotaz. Vliv mirtazapinu v těhotenství není přesn...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vachek


Mirtazapin lze podávat v těhotenství, pokud je to nutné. Platí, že prioritou je udržení stab...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Vliv plísní v potravě v prvním trimestru těhotenství
Dobrý den, ráda bych se zeptala na vliv plísní v potravě...
Vysazování Mirtazapinu
Dobrý den, prosím o radu- před 1 rokem jsem začal...
Vysazování mirtazapinu
Dobrý den, cca 4 roky užívám Mirtazapin 15 mg na potíže...
Těhotenství
Dobrý den, chci se zeptat na vhodnost cestování letadlem...
Kombinace Mirtazapinu a Coaxilu
Dobrý den, je bezpečná kombinace Mirtazapinu (beru...
Vysazování antidepresiva mirtazapínu
Dobrý den, rád bych se optal ohledně vysazování...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vliv léku Uro-Vaxom na antikoncepci Minerva


Vliv lichořeřišnice na antikoncepci


Vliv lubrikantu na účinnost Pharmatexu


Vliv Mamavitu na mestruaci


Vliv marihuany na vysledky krve


Vliv masturbace na hladinu hormonů


Vliv masturbace na mentruaci


Vliv masturbace na mozek


Vliv masturbace na plodnost


Vliv methioninu na účinky hormonální antikoncepce


Vliv Mycomaxu na zdraví vajíček


Vliv na antikoncepci


Vliv na antikoncepci


Vliv na antikoncepci


Vliv na antikoncepci


Vliv na mozek


Vliv na otehotneni - poloha těla


Vliv na otěhotnění léku Diclofenac Duo PharmaSwiss 75 mg


Vliv na plodnost


Vliv na účinnost antikoncepce
