Antikoncepce a penicilin

Dobrý den, beru tři roky antikoncepci Femoden a zhruba před měsícem jsem začala užívat Penclen (tablety 350mg). Lékařka se nezmínila o možnosti snížení účinku Penicilinu na antikoncepci, přestože ví, že antikoncepci užívám. Chtěla jsem se zeptat, do jaké míry je možné snížení účinku antikoncepce? Vzhledem k tomu, že jsem měla pohlavní styk během užívání obou léku bez žádné jiné ochrany. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vliv účinku antibiotik na snížení účinnosti antikoncepce je všeobecně přeceňován. Konkrétně u tohoto typu antibiotika se obávat nemusíte.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: