Antikoncepce a otěhotnění

Měla jsem nechráněný pohlavní styk během 7 denní pauzy braní antikoncepce, tu beru pravidelně, ale po této 7 denní pauze jsem si zapomněla vzít 3. pilulku z plata, ale hned jsem si vzala prášek PO. Je tu nějaké riziko otěhotnění?

Odpověď odborníka:

Piluka by se měla brát každý den ve stejnou hodinu. Pokud zapomenete, tak je třeba vzít tu zapomenutou a ty další potom ve správný zvyklý čas. Každá nepravidelnost v užívání může vést k otěhotnění.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: