Antikoncepce a tromboza

Dobrý den, měla bych takový malý dotaz. Před týdnem mi byla zjištěna trombóza v hlavě (splavů v pravo). Byl mi nasazen walfarin 5mg a 18.7 mám jít na zjištění trombofilních stavů. Chtěla bych vědět jaké mám možnosti co se týče antikoncepce. Ať už mi zjistí nějakou mutaci nebo ne. Děti v současné době neplánuji a nerada bych aby se i stala nějaká nehoda. Kondomu moc nevěřím. Na internetu jsem hodně četla o gestagenní antikoncepci(azalia a carazetta) která by snad měla být vhodná pro lidi co mají problém s trombózou. Předem Vám moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kombinovaná antikoncepce je při prokázané tromboze kontraindikována. V době warfarinizace veškerá. Počkala bych na výsledky testů a dále postup dle výsledků.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: