Antikoncepce a tromboza

Dobrý den, před nějakou dobou mi byla zjištěna zvýšená srážlivost krve a proto mi samozřejmě zakázaly brát HA. S přítelem proto používáme kondomy, ale příjdou mi příliš nespolehlivé a nelíbí se mi myšlenka že bychom je museli používat po zbytek života. Chci se proto zeptat, jestli je nějaký jiný spolehlivý druh antikoncepce který bych mohla používat a nijak by neohrozil moje zdraví? Slyšela jsem, že existuje HA kterou můžou používat i ženy se zvýšenou srážlivostí krve, je to pravda? Předem moc děkuju.

Odpověď odborníka:

dobrý den, hormonální antikoncepci Vám lékař nepředepíše.není antikoncepce (hormonální),která by byla vhodná pro poruchy srážlivost.po porodu byvch doporučila tělísko, ale před porodem raši ne.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Dobrý den | Od: Newt | 1.4.2011 18:05
Mám stejnou potíž(tedy
jednu z mnoha), trombofilií
trpíme celá rodina až já
nevím do kterého kolena,
má ji i má 15 letá dcera a
skutečně neexistuje jiná
antikoncepce, než kondom,
tělísko, nebo sterilizace.

reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: