Aslo v těhotenství

Již cca 2 roky mám zvýšené aslo. V začátcích hodnota cca 700 a nyní 490. Jsem těhoteá -21týden těhotenství a bylo zjištěno, že díte má jen jednu ledvinu. Ráda bych se dotázala, zda zvýšené ASLO mohlo způsobit nevyvinutí jedné ledviny. Četla jsem, že dlouho zvýšené aslo může napadat srdce, ledviny, klouby, ale nevím jestli může napadat i plod. Nedokážu si vysvětlit z jakého důvodu jedna ledvina chybí a mám obavy, aby ASLO nemělo další negativní vliv na dítě. A ještě mám dotaz jestli se ty protilátky proti strept. přenesou na plod, tzn. že po porodu bude mít dítě taky zvýšenou hodnotu asla. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Jedna ledvina u plodu může být vrozená vada a nemusí mít souvislost s hodnotou protilátek. Plod zvýšené hodnoty mít nebude.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: