Aslo a ledviny u plodu

Již cca 2 roky mám zvýšené aslo. V začátcích hodnota cca 700 a nyní 490. Jsem těhotná -21týden těhotenství a bylo zjištěno, že díte má jen jednu ledvinu. Ráda bych se dotázala, zda zvýšené ASLO mohlo způsobit nevyvinutí jedné ledviny. Četla jsem, že dlouho zvýšené aslo může napadat srdce, ledviny, klouby, ale nevím jestli může napadat i plod. Nedokážu si vysvětlit z jakého důvodu jedna ledvina chybí. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Myslím si, že vysoká hodnota ASLO nemá souvislost s vývojem ledviny u plodu. Spoustu lidí má pouze jednu ledvinu a nemá s tím celý život problém.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: