Aslo - léčit či nikoli

Dobrý večer, chtěla bch vás poprosit o váš názor. V krku mi po provedené kultivaci našli streptokoka, rozbor krve jsem měla v pořádku až na zvýšené ASLO. Než mi byl proveden výtěr, brala jsem Penicilin, až poté kdy jsem ho dobrala jsem šla na výtěr z krku. Takže streprokok je pořád v těle i po penicilinu. Můj obvodní lékař už mě nijak neléčí. Prý má streptokoka v těle každý druhý člověk, tak to má každý druhý člověk i zvýšené ASLO ? Ještě musím dodat, že mě pálí často oči, né v kuse, ale několikrát za den. Myslíte si, že by se měl streptokok přeléčit pokud mám zvýšené ASLO a chodit na kontrolní odběry? Děkuju mockrát za váš čas. Andrea

Odpověď odborníka:

Streptokok by měl po cílené léčbě z krku vymizet. Skutečně mnoho lidí ho v krku má, ale je to proto, že se nijak neléčí. ASLO může být zvýšené asi do hodnoty 200, pak je nutné situaci řešit, ale při nižších hodnotách se to nijak neléčí. Je to pouze známka prodělané streptokokové infekce. Ve vašem případě bych doporučovala následující: pokud máte stále bolesti v krku či jiné obtíže, nechte se znovu cíleně přeléčit dle citlivosti. Pokud jste zcela bez obtíží, nález v krku dále neřešte. Další varianta léčby ( pokud by antibiotika opakovaně nezabírala) je zhotovení autovakcíny.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: