Medrol - potlačení infekce

Dobrý den, diagnostikovali mi roztroušenou sklérozu. Po 5 dní užívám Solu-Medrol 62,5 mg/ml. Od zítra budu pokračovat Medrol 16 mg. V příbalovém letáku jsem se dočetla, že je tento lék schopen potlačit příznaky některých infekcí. Manžel dostal angínu. Mám být znepokojená, že jí přechodím? Chytím a nepoznám? Do jaké míry je Medrol schopen příznaky potlačit? Mám jít třeba preventivně na vítěr nebo bych nějakou bolest krku pociťovala? S pozdravem Katka K.

Odpověď odborníka:

Můžete být v klidu, vyšší riziko nákazou angíny Vám nehrozí, ale v každém případě by bylo dobré snažit se přijít s nemocným manželem méně do kontaktu. V případě zhoršeného polykání, červeného krku atd, navštívit lékaře.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Komplikují vám afty a opary život? Vyzkoušejte mořskou vodu!
Články: Komplikují vám afty a opary život? Vyzkoušejte mořskou vodu!
Jakýkoli nechtěný útvar na...
Tuberkulinový test
Články: Tuberkulinový test
Tuberkulinový test je...
Kostní denzitometrie – kdo by ji měl podstoupit
Články: Kostní denzitometrie – kdo by ji měl podstoupit
Ke zjištění osteoporózy...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: