Mononukleoza a zlaty stafylokok

V mesici cervenci jsem prodelala mononukleozu s anginou dr mi rekla ze vysledky mam celkem vporadku ze nevyzaduji zatim leceni na zacatku tohoto mesice mi prisli vysledky vyteru z krku kde mi byl zjisten stafylokok dostala jsem atb amoksiklav 625mg ....jiz dva dny me boli pod pravymy zebry nemuzou to byt jatra ? moje dr my nerekla nic ani o doete nic manzel v minulosti tuto nemoc mel a resilo se to uplne jinak jednak byl v nemocnici a pote kontrolovan odbery krve musel drzet dietu nesmel pit alkohol a hlavne behat namahat se atd a ume ma moje dr na vse dost casu atb jsem dobrala v pondeli a na kontrolu az za tyden mam jit ale porad me lehce poboliva vkrku a mam rymu ...od te doby co mi zacala mononukleoza jsem unavena vse me boli a já vubec nevim co stim kdys me moje dr porad odmita a vse je proni vporad moc vam dekuji predem za odpoved

Odpověď odborníka:

Denisko. Přítomnost stafylokoka ve výtěru z krku nepovažujeme většinou za problém a nevyžaduje léčbu antibiotiky, pokud tedy pacient nemá akutní potíže (bolesti v krku, teplota apod.). Infekční mononukleoza je onemocnění, které může probíhat různě závažně, od lehkých průběhů jen s bolestí v krku přes těžké průběhy s jaterním poškozením. Pokud nemáte ve svého lékaře důvěru, obraťte se na infekční ambulanci, kam také starost o pacienty s infekční mononukleozou spadá. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: