Pilulka "po" před započetím braní ha

Dobrý den, mám od lékaře předepsanou antikoncepci Jangee, a nyní čekám na to, až dostanu menstruaci (což bude přibližně během 3 dnů), abych ji mohla začít brát. Včera jsem měla chráněný sex s přítelem, bohužel se nám ale stala menší nehoda s kondomem a proto si nejsem jistá zda bych nemohla otěhotnět. Je bezpečné si vzít "pilulku po" a potom během dvou/tří dnů začít užívat HA? Nebo jsou mezi nimi nějaké vážné kontraindikace, eventuelně mohla by být ovlivněna jejich vzájemná účinnost? (Již v minulosti jsem dvakrát pilulku po použila a neměla jsem s ní žádné problémy či vedlejší účinky) Předem moc děkuji za odpovědi. Alice

Odpověď odborníka:

Problém je v tom, že pilulka po jak píšete může způsobit nepravidelné krvácení takže nebudete vědět,zda je to skutečně normální menses, pro jistotu by bylo vhodné v prvním cyklu ještě použit kondom. příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: