Špinění při antikoncepci

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Už skoro rok užívám HA Stodette a poslední dobou se stává, že mívám časté špinění. Vzhledem ke zdravotním problém jsem začala brát Mutaflor a Pentasu, ale v lékárně mi bylo řečeno, že by to vliv na HA mít nemělo. Mám ale strach, aby se ty prášky nějak nekryly a nemohlo dojít k otěhotnění?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, užívané léky nesníží účinek současně užívané hormonální antikoncepce. Ke snížení účinku hormonální antikoncepce však může dojít vlivem snížené schopnosti střeva vstřebávat látky nebo vlivem rychlejšího průchodu tráveniny střevem při střevním onemocnění. Pokud chcete s jistotou vyloučit nesprávné vstřebání tablet hormonální antikoncepce, přejděte na antikoncepci ve formě náplasti či vaginálního kroužku, také existuje injekční gestagenní injekce. Špinění samo o sobě může být způsobeno také nepravidelným užíváním antikoncepčních tablet.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: