Štítná žláza a porucha menstruačního cyklu

Již třetím rokem se léčím s uzlíkem na štítné žláze, beru Euthyrox 50 1 tabletku denně. Během léčby mi velmi zeslábla MS, dříve vždy silná týdení, nyní špinění a 2 dny slabá MS. Protože se mi již druhým rokem nedaří otěhotnět a moje lékařka tvrdí, že je to špatnou MS, chtěla bych se zeptat jestli užívání Euthyroxu má na průběh MS vliv?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Soňo! Ano, hormony štítné žlázy mají dalekosáhlý vliv na veškeré tělesné funkce. V podstatě hladina těchto hormonů určuje "takt" organismu, jeho rychlost a obrat. Rozhodně se Vám velmi vyplatí nastavit už před plánovaným otěhotněním pečlivě hladinu hormonů dávkováním euthyroxu. Během případného těhotenství pak zůstaňte ve sledování endokrinologa, poruchy hladin hormonů štítnice mohou vést k poruchám těhotenství a poškození plodu.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: