Streptokok beta haemol na krčních mandlí, chronický zánět krčních mandlí, chronický zánět hltanu

Dobrý den, cca 3-4 roky mám chronický zánět mandlí (angíny jsem míval málokdy). Od té doby se mně usadil na mandlích streptokok beta haemol a nemůžu se ho zbavit ani po přeléčení antibiotik penicilinem.. 4x různé antibiotikum..Klacid, amoksiklav..penbene 1 500 000..Jedenkrát jsem se zbavil streptokoka, ale ukázal se zlatý staphylokok, ale ten zmizel a pak zase streptokok, po absolvování 3x antibiotik jsem asi cca 2 roky nebyl u ORL, protože jsem si myslel, že to časem zmizí. Tak jsem šel znova po těch dvou letech k ORL a streptokok tam stále je. Problémy jsem neměl nikdy žádné akorát občas cítění suššího místa okolo pravé mandle. Bylo mně doporučeno odstranění krčních mandlí. CRP v pořádku, krevní obraz taky, akorát mírně zvýšené ASLO, ale prý není důvod k obavám. Angíny netrpím. Tak jsem se Vás chtěl zeptat jestli si mám nechat vzít krční mandle ikdyž nebývám nemocný. Jsem lehký alergik na pyl. Otázkou je, jestli by streptokok i po odstranění zůstal dále v krku. S tím hltanem můžu prý normálně fungovat. Každou zimu nebo podzim budu cestovat do Jižní Ameriky. Cesta mě čeká v lednu příštího roku. Takže nevím co s těmi mandlemi. Možna nějaka vakcína nebo homeopatika? Někdo říka NETRHAT někdo zase jo. Za odpověď moc děkuji a budu moc vděčný.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, asi bude nutné důkladné vyšetření mandlí ale i celého imunitního tzv. Waldayerova okruhu. Bylo by dobré přinést výsledky dosavadních vyšetření s sebou. Přírodní léčba či akupunktura je účinná a může mít pozitivní efekt. Homeopatie je naprosto neúčinná a může ohrozit pacienta. na zvýšení imunity. Pokud je v tonzily zánětlivé ložisko, lze tento zdroj odstranit, aniž bychom musely celé mandle "trhat". V takovým případech je vhodné postupovat intrakapsulárně nejlépe plazmou. S úctou, dr. Pavelec

MUDr. Václav Pavelec Ph.D.
MUDr. Václav Pavelec Ph.D.

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Ušní-nosní-krční klinika LENTE

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: