Streptokok beta, stafylokok aureus. můžou být důvodem únavy?

Dobrý den, od 16 do 22 let jsem trpěla na záněty vedlejších nosních dutin. Scénáře byly vždycky stejný: 3x - 5x do roka zánět, antibiotika, punkce. Výsledky výtěrů z nosu a krku ukázaly, že mám: stafylokok aureus a streptokok beta. Další problém, který mě provází téměř denně jsou čepy na mandli. Silně zapáchají a tvoří se stále na stejném místě, jednu mandli mám pěknou a druhou jakoby "děravou". Můj v současné době asi největší problém je únava. Jsem schopná spát denně i 12 hodin a stejně jsem pořád unavená. Nedokážu si vysvětlit, proč tolik potřebuji spát. Myslíte, že by mohla být mezi únavou a stafylo./strepto. souvislost? Někde jsem četla, že stafylokoci a streptokoci vypouští do těla toxiny. Je to pravda? Chtěla bych se jich zbavit, ale nevím jak. Kvůli zánětům dutin jsem brala tolik antibiotik, penicilin, zkoušela jsem i přírodní ATB a nic :( Děkuji za rady.

Odpověď odborníka:

Vážená slečno/paní Jano, chronický zánět může způsobovat řadu obtíží. Doporučuji Vám domluvit se s Vaším ORL lékařem na vhodnosti odstranění krčních mandlí jako pravděpodobného ložiska infekce. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: