Streptokok otěhotnění

Můžu otěhotnět i když mám streptokoka v pochvě? Gynekoložka mi řekla, že se neléčí, že stejně po léčbě by se vrátil. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Vaše paní doktorka má pravdu, že léčba streptokoka je problematická a infekce se velmi často objevuje znovu. Otěhotnění by bránit neměla. Pokud máte ale potíže ( výtok, pálení apod.), byla by léčba vhodná lokálními léky na zavádění do pochvy, ev. lze vyrobit autovakcínu. U gravidních žen se pak infekce léčí až při porodu infuzí s antibiotiky.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x