Streptokok pneumonie

Dobry den, mám 3,5letou holčičku, která často trpí rýmou a kašlem. Většinou paní doktorka dělá výtěry z nosu a krku. V nose vždy je streptokok a moraxella.Mimo léků jako sirupy atd., nám dá pamycon, který kapeme do nosu. Výsledek je, že moraxelly se zbavíme, streptokok zůstává. Takže týden je zdravá a opět se opakuje nemoc.Dcera je očkovaná prevenarem, na imunitu ji dávám laktobacílky a imunoglukan. Do nosu ji stříkám vincentku popr.sterimar.Byly jsme na vyšetření nosní mandle, ale Dr.nedoporucuje vytrzeni.Ted dle doporučení naší doktorky, jsem dceru objednala na alergologii, jdeme v květnu.Chtěla jsem se zeptat, zda vůbec lze streptokoka nějak vyléčit, bylo mi řečeno, že nic neexistuje. Předem děkuji za Vaši odpověď. Martina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, počkal bych na výsledky alergologického , imunologického vyšetření . Lze potom léčit autovakcínou vyrobenou přímo ze streptokoka, který se najde u pacienta, dochází pak k posílení slizniční imunity a zvýšení odlolnosti. Nebo se opravdu může prokázat alergie, kdy při neléčené alergii dochází k snížení odolnosti sliznic.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: