Těhotenství

Dobrý den, moc bych vás chtěla poprosit o radu... Měla jsem nechráněný pohlavní styk, ale partner neejakuloval do mě. Menstruaci jsem dostala normálně v očekávaném termínu, ale den před tím jsem špinila a má menstruace trvala přibližně jen 3 dny a byla velmi slabá. Na internetu jsem četla, že je možné být při těchto příznacích těhotná. Udělala jsem si tedy 2 těhotenské testy a oba mi vyšli negativní, takže bych snad těhotná být neměla. Myslíte, že tomu můžu důvěřovat, přesto, že má menstruace byla takhle slabá a krátká? A ještě bych měla jeden dotaz - začala jsem brát antikoncepci, ale až teď při této krátké menstruaci. První prášek jsem si vzala až v den prvního opravdového krvácení, ne den před tím když jsem špinila, protože se prý menstruace počítá až od krvácení. Takže teď už bych měla být normálně chráněna, že? Předem moc děkuji za všechny odpovědi.

Odpověď odborníka:

Pokud nedošlo k ejakulaci do pochvy, neměla byste být těhotná. Kratší doba menstruace se dá přisoudit užívání antikoncepce. Ta se opravdu užívá od 1.dne menstruačního krvácení, pak je ochrana prakticky okamžitá a není potřeba volit další antikoncepční metodu. Pokud žena začne s užíváním 2.-5. den cyklu, což je také možné, doporučuje se po dobu 14 dnů použít další antikoncepční metodu, př. kondom.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: