Tromboza

Dobrý den.Po prodělané tromboze užívám warfarin, když jsem odcházela z nemocnice měla jsem krev naředěnou na 2,2. Postupně co chodím na kontroly, tak mě to klesá. Nyní jsem na 1,66, paní doktorka mě teda rozpis braní léku upravila. Chtěla bych vědět jestli by tímto zase bylo riziko vzniku trombozy. Budou to dva měsíce co se mě to stalo. Nyní mám nastoupit do práce, kde jsem většinu dne na nohou a mám z toho obavy. Paní doktorka říkala,že pokud mě nic nebolí, že mohu do práce jít, že už mě déle nemůže nechat doma. Také mám jít na nějaké vyšetření po tromboze, tam jsem si měla zavolat jestli nyní nebo až po půl roce přestanu užívat warfarin. Řekli mi,že by se dalo něco vyšetřit už teď. Nevím tedy jestli tam mám jít nebo to bude stačit až po tom půl roce. Snad je můj dotaz trochu srozumitelný. Děkuji Vám za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud hladina warfarinu klesá, lehce vzrůstá riziko trombozy, ale pokud je nad 1,5, ještě pořád jste chráněna. Jestliže Vás paní doktorka uznala práceschopnou, věřte jí a nebojte se. V práci se snažte "hýbat nohama", tj.nestůjte nehnutě, ale pohybujte se, aby krev v nohách dobře proudila. Co se týče vyšetření, určitě postupujte podle pokynů, které Vám dali, tj.teď tam zavolejte a zeptejte se, co a jak. Někdy je možné (záleží na příčině trombozy a na aktuálním celkovém stavu) vysadit warfarin i dříve.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kýla – kde se bere a co ji způsobuje?
Články: Kýla – kde se bere a co ji způsobuje?
Kýly patří k nejčastějším...
Lymeská borelióza (1.díl)
Články: Lymeská borelióza (1.díl)
Lymeská borelióza je...
Lymeská borelióza (2.díl)
Články: Lymeská borelióza (2.díl)
Přisátí klíštětem, které je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: