Užívanie horm. antikoncepcie a zápal žalúdka

Dobrý deň, rada by som sa Vás spýtala na radu ohľadne môjho problému. Užívam pol roka Lunafem - kvôli krčom a neznesitelným bolestiam pri menštruácií - toto všetko sa zlepšilo. Ale... trpím duodenotitídou, stredne-až ťažkým chronickým zápalom žalúdka i klasickým refluxom. Prednedávnom som sa bavila so svojím gastrológom a ten mi povedal, aby som zvážila branie tabletkovej formy antikoncepcie dlhodobejšie, že mi to príliš neodporúča vzhladom k mojim problémom s trávením a braniu liekov na zrýchlenie trávenia, podporu trávenia... gynekológ, ktorého navštevujem, v tom zase nevidí problém. Momentálne doberám platíčko, a preto by som rada vedela i Váš názor, ako sa rozhodnúť. Kvôli iným dôvodom, než boli len menštruač. ťažkosti tabletky neberiem. Ďakujem.

Odpověď odborníka:

dobrý den, oba vaši lékaři mají pravdu, tedy zapojit selský rozum. nejdl bych nic co mi i jen trochu může dráždit střevo či žaludek ( i když ta pravděpodobnost je minimální).... já bych zvolil třeba Nuvaring, nebo Evra

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: