Vysazení antikoncepce

Dobrý den,mám několik dotazů,brala jsem antikoncepci minisiston ale asi tak po třech měsících braní mě začalo být špatně po alkoholu,vždycky ráno jsem i zvracela a to jsem třeba skoro nic nevypila,jen jednoho panáka...no a nevím jestli to teda mohlo být z té antikoncepce?nebo kde by mohl být problém..no teď nedávno jsem ji teda vysadila a vzala jsem si z posledního platíčka jen dva týdny takže jsem vlastně ten cyklus zkrátila..no a asi za 4 dny mě nějak začla bolet hlava,trochu se i motat a nevolno a trvalo to týden tak bych se chtěla zeptat jestli je možné že to bylo tím vysazením?a poslední otázka,jak bych poznala těhotenství když bych brala tu antikoncepci když vlastně to krvácení neznačí že nejsem těhotná?mohlo by se třeba stát že bych ho normálně měla klidně i tři měsíce a přitom bych byla těhotná?nebo spíš bych ho měla jen jednou,dvakrát a pak by nepřišlo?děkuji moc za odpovědi

Odpověď odborníka:

Dobrý den, antikoncepce se někdy "ladí" dlouho, než se najde vhodný preparát pacientce na miru.Svěřte se se svými problémy gynekologovi, jistě najdete společně nějaké řešení v podobě preparátu,který vám bude vyhovovat. Pokud budete užívat antikoncepci podle stanovených doporučení, nebudete těhotná, protože produkce vašich vlastních hormonů je utlumena a vy antikoncepcí dodáváte do těla hormony zvnějšku, pausou potom dovolíte sliznici, aby "odkrvácela". Riziko selhání hormon.antikoncepce je malé, Pearl index 0,1-0,9. Vysvětlení: Pearl-Index je hodnota, pomocí které se v medicíně vyjadřuje spolehlivost antikoncepčních metod. Příklad: pokud bude 100 žen užívat určitou antikoncepci a jedna z nich za dobu jednoho roku otěhotní, přípravek bude mít Pearl-Index 1.0. Denní ukazatele plodnosti u Lady-Comp/Baby-Comp mají Pearl-Index 0.7, jedná se tedy o 99.3% spolehlivost. Srovnání: antikoncepční tablety: 0,1-0,9, spirála /tělísko/ : 1-3, prezervativ: 1-5. Info o hormon.antikoncepci ZDE: http://druhy-antikoncepce.webnode.cz/antikoncepce-hormonalni/ Pokud byste přece jen měla pochybnosti o těhotenství, použijte těhotenský test z lékárny, všechny jsou poměrně přesné. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: