Vysazení antikoncepce

Vážená pí doktorko, vytřídala jsem celkem 5 antikoncepcí a jelikož jsem vždy uprostřed cyklu začala špinit a poté krvácet rozhodla jsem, že poslední antikoncepci Gravistat 125 vysadím. Poslední tabletu jsem užila 10.den po skončení menstruace a dále nepokračuji, protože jsem od téhož dne začala lehce špinit. Dnes je to už 2 dny a špinění mi propuklo v lehké krvácení, bez bolestí, apod. Jedná se již o menstruaci nebo stále špinění? Antikoncepci jsem brala bez pauzy 7 let a nyní mám strach, aby se mi krvácení zastavilo. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, krvácení je způsobeno vysazením antikoncepce, což způsobilo náhlý pokles hormonální hladiny. K zástavě krvácení zcela pravděpodobně dojde během několika málo dnů.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: