Vysoké aslo

Dobrý den, 15-ti letá dcera byla před měsícem nemocná, dostala Antibiotika - Clacid, p. dr. ji nechala udělat testy, zjistilo se, že má hodnotu ASLA cca 600. Ostatní vyšetření (CRP, sedimentace, moč) vše v pořádku. Je alergická na PNC. Po 3 týdnech nové odběry, hodnota stále stejná. Paní dr. navrhuje další kontrolní odběry za 2 měsíce, dcera žádné problémy nemá. Dříve hodně sportovala, měla vysokou zátěž, nyní v klidovém režimu. Navrhla byste další vyšetření, nebo odběry, nebo je vhodné vyčkat ? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě bych vyčkala, důležitý je vývoj ASLA v čase to znamená jestli tato hodnota klesá či stoupá. Pokud by hodnota nadále vrůstala, bylo by vhodné doplnit ORL vyšetření. kontrolní odběr za 2 měsíce je zcela v pořádku. ASLO bývá pozitivní u streptokokových infekcí.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: