Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Obavy z možného těhotenství při užívání antikoncepce

Gynekologie Veronika 26.6.2019

Zdravím, mám dotaz ohledně možného otěhotnění.
Bude to cca rok co užívám antikoncepci Aidee.Od začátku užívání nedostávám menstruaci díky sladění hormonů
s antikoncepcí.Parkrát se stalo,že jsem si zapomněla vzít pilulku,hned druhý den jsem si pilulku vzala a pokračovala dále v braní.Tento týden jsem si všimla,že mám citlivější a bolavější bradavky.Je tu možnost otěhotnění ?

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, slečno Veroniko, v případě užívání antikoncepce je třeba brát pilulku ve stejnou dobu a pravidelně, jinak se účinek může snižovat. Pokud máte častěji takovéto nepravidelnosti v užívání, pak je pravděpodobnost otěhotnění vyšší. Také záleží na tom, kdy jste zapomněla tabletu vzít, zda na začátku či na konci užívání tablet z blistru, kdy je to nejrizikovější. Pokud jste si vzala zapomenutou tabletu do 12 hodin, účinnost by měla být stejná, pak již klesá. Vzhledem k tomu, že nemáte menstruaci, měla byste být vyšetřená u gynekologa a to jak z důvodu možného těhotenství, tak proto, že v období, kdy tablety neberete, byste mít krvácení měla a pokud se nedostaví dvakráte za sebou, měl by to gynekolog vědět, vyšetřit Vás a případně může změnit antikoncepční pilulky. S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Související dotazy

Jaké jsou příznaky těhotenství při užívání antikoncepce?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké jsou případné...
Krvácení při užívání antikoncepce
Dobry den, je mi 17 let, a beru antikoncepci Ebelya...
Těhotenství při užívání antikoncepce
Dobry denn Mrla bych dotaz, beru antikoncepci každý...
Nechtěné těhotenství?
Hezký den, poslední měsíc mám obavy z nechtěného těhotenství....
Obavy z otěhotnění při užívání antikoncepce
Je možné otěhotnět,při čekání na menstruaci při dobrani...
Ukočení užívání antikoncepce
Dobrý den, po 13 letech užívání hormonální antikoncepce...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Obavy z listeriozy v těhotenství


Obavy z lymfomu


Obavy z lymfomu


Obavy z lymfomu


Obavy z lymfomu


Obavy z lymfomu či jiného nádoru, "hubnutí"


Obavy z lymfomu, ASLO, beta-2-mikroglobulin


Obavy z lymfomu, co dělat, když budu hubnout nadále?


Obavy z lymfomu, našel jsem si modřinu


Obavy z lymfomu, snížení hmotnosti


Obavy z mrtvice při užívání antikoncepce


Obavy z nádorového onemocnění


Obavy z nádorového onemocnění, "hubnutí" 1kg


Obavy z nádorového onemocnění, opakovaný dotaz


Obavy z nádoru


Obavy z nádoru slinivky


Obavy z nádoru střeva


Obavy z nádoru- nyní nádor slinivky


Obavy z nákazy


Obavy z návštěvy neurologa


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Strach z kolonoskopie

Dobry den ve čt jdu poprve na kolono a premyšlim zda se na to nevykašlat mam...

Onemocnění nehtů

Dobrý den, asi před týdnem se mi na palci objevil tento flicek, uprostřed je...

Nafouklé a tvrdé břicho

Dobrý večer. Stále mě trápí nepřirozeně nafouklé , tvrdé břicho. Děje se to...

Poškození jater

Dobrý den, jsem po LCHCE 2010, v roce 2013 mi byla zjištěna steatoza jater....

Úraz o hřebík

Dobrý den, před 5 dny jsem si při práci na zahradě zabodl dlouhý rezavý hřebík...

Chlamydie

Dobrý den , před třemi týdny mi zjistili na pohotovosti zánět močového měchýře(bílkoviny...

Pupínky penisu


Moucha

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. vykoupala jsem se a otiram se a najednou me...

Menstruace při užívání hormonální antikoncepce

Dobry den chtela jsem se zeptat beru antikoncepci cloesenca brala jsem prvni...

Autoimunitní tyreoiditida

Dobrý den, je mi 15 let a mám sníženou funkci stitne zlazy a chtela bych se...

Povšechná porada ohledně léků

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na užívání antibiotik. Četla jsem článek,...

Bolest končetiny

Dobry den, uz asi tyden me boli noha od kotniku vys az po koleno, ale neni to...

Opakované podvrtnutí pravého kolene

Dobrý den, mám 18 let a v dubnu tohoto roku jsem si při fotbalovém zápase podvrtlo...

BISEPTOL l a ACC

Dobrý den, 15letá dcera si dnes od lékaře přivezla léky Biseptol a ACC-hodně...

Můj penis je oproti vrstevníkům malý


PÍCHÁNÍ V HLAVĚ

Dobrý den pane doktore, v poslední době se mi stává, že mi několikrát za den...

Pannenská blána

Je mi 21 let a jsem ještě panna a někdy se za to stydím. Do Vašeho vyhledávače...

Dyspepsie

Mám již několik měsíců žaludeční potíže-nevolnost, ztráta chuti k jídlu, bolesti...

Kondom - správné nasazení


Coca cola u dětí


Reklama
Zavřít