Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Obavy z narkózy

Anesteziologie Věra 20.7.2021

Dobrý den,chci se zeptat ,mám podstoupit pravostrannou strumektomii.Mám obavy z narkozy.Při zaklonu hlavy mám silné zavratě.Léčím se s krční páteří.Na CT vyšetření je izolovaný posun těla C5 proti C6 dorsálně o 3mm,dorsální osteofyty a zúžený pateřní kanál C5/6 na 10mm.Je možné ochrnutí,při záklonu hlavy při operaci.?Dále trpím na chronický kašel,nejhorší vleže v noci.Stále mi stékají hleny do krku.Beru Desloratadin,Pulmicort na alergii.Obávám se po operaci z kašle.Jelikož musí být člověk v klidu.Díky

Odpovídá lékař:

MUDr. Jarmila Aseemová


Dobrý večer paní Věro.
Vaše rozhodnutí podstoupit pravostrannou strumektomii je správné a velmi vhodné. Myslím si, že obavy z narkózy mít nemusíte. Před operací Vám bude provedeno celkové interní předoperační vyšetření, kde v závěru budou uvedeny všechny Vaše nemoci a problémy. S touto zprávou budete den před operací přijata do nemocnice a tam Vás znovu vyšetří anesteziolog . Ten s Vámi probere důležité věci kvůli anestezii a vše potřebné Vám vysvětlí. Většinou doporučí tzv premedikaci, tj. léky na uklidnění na noc a ráno v den operace. Na zavolání Vás z oddělení převezou na operační sál. Tam Vám napíchnou žilní kanylu, připraví na monitor životních funkcí a pak Vás anesteziolog "uspí". Na konci operace Vás opět probudí a budete převezena na oddělení. Nemusíte mít žádné obavy z " ochrnutí " během operace. Chronický kašel, který Vás obtěžuje, může mít původ také ve zvětšené štítné žláze, pokud tomu tak je, mělo by dojít po operaci k jeho ústupu. Metody dnešní anestezie jsou šetrné a jsou indikovány individuálně každému pacientovi. Přeji Vám hladký průběh operace a klidný zbytek večera.

Související dotazy

Obava z narkózy
Po roce mám podstoupi extrakci 8šroubů,dlahy a drátu...
Obava z narkózy
Dobrý den, mé babičce (71 let) sdělila gynekoložka,...
Probouzení z narkózy
Dobrý den, může u dospívajícího dítěte (14 let)...
Obavy, obavy...
Mám na levém varleti delší žílu o průměru asi 1 až...
Obavy
Dobrý večer.. Je pravda, že já už prošla více vyšetřeními,...
Obavy...
Dobrý den, před 9-11 hodinami sem měl pohlavní styk...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Obavy z nádoru


Obavy z nádoru


Obavy z nádoru mozku


Obavy z nádoru slinivky

Dobrý den, dneska jsem se ráno zvážil (asi po týdnu) a uviděl jsem, že jsem...

Obavy z nádoru slinivky


Obavy z nádoru slinivky


Obavy z nádoru střeva


Obavy z nádoru- nyní nádor slinivky


Obavy z nákazy


Obavy z nákazy COVID -19

Dobrý den. Jako každý mám teď mírné obavy z epidemie novým virem. Otázka...

Obavy z návštěvy neurologa


Obavy z nemocí

Protoze neustale procitam ruzne mozne nemoce z stitne zlazy a .pak...

Obavy z operace štítné žlázy

Dobrý večer jsem muž 43let mám autoimunitni theoritodu hypofunkce mám úzel na...

Obavy z otěhotnění


Obavy z otěhotnění


Obavy z otěhotnění


Obavy z otěhotnění

Dobry den, chtel bych se zeptat zda moje přítelkyně muze byt těhotná. V pondeli...

Obavy z otěhotnění při užívání antikoncepce


Obavy z ozáření

Dobrý den, Kvůli potížím s dýcháním jsem byl poslán 2x na rtg plic později...

Obavy z pohlavně přenosných nemocí

Dobrý den, Rád bych se zeptal, zda je možná nákaza kapavkou, pokud má partner...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Oligomenorea

Dobrý den, po 6i letech jsem vysadila antikoncepci. Menstruaci jsem poté dostala...

Následek úrazu páteře

Dobrý den, před rokem jsem při úrazu utrpěla frakturu obratle L4 AO A2, bez...

Píchání u srdce při behu

Dobrý den, Pravidelně(vždy) mě picha v oblasti levé části hrudníku při vytrvalostním...

Lymfastim a autoimunitní thyreoiditis

Dobrý den paní doktorko, rozhodla jsem se trochu zhubnout - má váha je za rok...

Maxitrol

Dobrý den, dnes jsem byla na ORL s potíží zalehlych uší. Lékař mě prohlédl a...

Tepová frekvence v noci


Fraxiparine 10*0,4 - ovlivní menstuaci?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptta, jeslti má Farxiparine 0,4 vliv na sílu krvácení...

Vyšší tlak

Dobrý deň, posledný rok mám pravidelne vyšší diastolický tlak ( v priemere 130/90...

Nitroděložní tělíska

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Je mi 17 a druhým rokem beru antikoncepci...

Vřídek na genitálu a častější močení

Dobrý den, opakovaně se mi dělá u hráze svědivý pupínek, který praskne, při...

Neurologické obtíže

Dobrý den, moc prosím o radu. Dnes jsem byla na kontrole u neurologa a ze zprávy...

Suché ruce-scvrklé

Dobrý den,mám takový problém.Před 3 měsíci jsem začala pracovat ve výrobně uzenin.Pracuji...

Zvětšené mízní uzliny v tříslu a riziko rakoviny


Problém s dýchaním po jídle a zvýšené aktivitě

Dobrý den, rád bych se zeptal na jednu věc. Vždy když po jídle sportuji ( běh,...

Cukání svalů

Dobrý den, poslední dobou si všímám neustálého cukání svalů. Cuká jakoby...

Vystouplá piha

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda doporučujete jít i v momentální situaci...

Průjmy, hlen a krev ve stolici

Dobrý den, již pár let mám potíže s trávením. Často prujmy, či jinak nenormální...

Škrabání v hrdle po ochucených minerálkách

Dobrý den, obracím se na Vás, s dotazem jestli jsem blázen nebo je možné, aby...

Naraženina nebo zlomenina?

Dobrý den, při fotbale mi kamarád nešťastně nastřelil palec u pravé ruky, okamžitě...

Hodnoty ANA a IgA

Dobrý den, je mi 25 let, byla jsem v prosinci na imunologických testech kvůli...

Reklama