Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Štítná žláza

Endokrinologie Lenka 1.12.2017

Dobrý večer.Mám nález na štítné žláze.ŠTÍTNÁ ŽLÁZA JE NEZVĚČENA,LEHCE NEHOMOGENNÍ,DIFUZNĚ ECHOGENITY,BEZ LOŽISEK,V BAREVNÉM ZÁZNAMU S PŘIMĚŘENOU VASKULARIZACI.Pod levým lalokem,je oválná uzlina s hyperechogenní hilem..cc8 mm.Bez patol.krč.lymfadenopatie.Karotidy jsou bez významných pat.změn.Závěr ..Známky lehké difuzní thyreopatie.děkuji. Doplnění informací: já nenapsala,užívám léky.Euthyrox 100ug.Já se bála,pani doktorka jen řekla,že mám chronický problém a špatnou strukturu.Doma jsem se dočetla o uzlině.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

Dobrý den Lenko, štítnou žlázu máte více méně v pořádku bez špatného nálezu, tzn. např. bez nálezu útvaru, který by mohl znamenat nádor. Pouze je přítomna lehké difuzní thyreopatie, tzn. že klinická funkce štítnice může být zhoršena, tedy tvorba hormonů nemusí odpovídat Vašim potřebám. Léčíte se se štítnou žlázou, užíváte léky? Doporučuji kontrolní sono s odstupem 3 měsíců ke sledování té zvětšené uzlinky. S pozdravem, K. Jiříčková.

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Jandíková PhD.

Specializace: Diabetologie a Endokrinologie Pracoviště: III. interní klinika - klinika endokrinologie a metabolismu Všeobecné fakultní nemocnice v Praze

Dobrý den, ohledně štítné žlázy: máte pravděpodobně autoimunitní zánět štítné žlázy, který působí mírné změna na sonografii a porušuje její funkci, proto jste na Euthyroxu. Uzlina do 10mm s hilem je zcela normální nález, patologické uzliny bývají kulaté a nad 10mm.
S pozdravem
Jandíková

Související dotazy

Štítná žláza
Dobrý den, 12 měsíců jsem podstupovala intenzivní...
Štítná žláza
Dobrý den, 9.12.16 mi byla vyoperována štítná žláza...
Zvětšená štítná žláza
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamená nález...
Štítná žláza hubnutí
Dobry den. Mám dotaz ohledně štítné žlázy už dva roky...
Štítná žláza
Dobrý den, prosím o přeložení nálezu pro laika. viz...
Neplodnost, štítná žláza
Štítná žláza. Dobrý den, je mi 26 let a snažíme...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Štítná žláza

Dobrý den, dnes jsem byla na ultrazvuku štítné žlázy. Trpěla jsem sníženou funkcí...

Štítná žláza

Dobrý den, chtěla bych požádat o vysvětlení mých laboratorních výsledků hormonů...

Štítná žláza

Dobrý den, při sonu štítné žlázy mi byl nalezen uzel 1*1*2cm,s difusním výrazným...

Štítná žláza

Dobrý den,byla zjištěna štítná žláza před par lety když jsem obvodní doktorce...

Štítná žláza

Dobrý den, ráda bych se zeptala na Váš názor. Mám potíže už pár let s permanentní...

Štítná žláza

Dobrý den, při sonu štítné žlázy mi byl nalezen uzel 1*1*2cm,s difusním výrazným...

Štítná žláza

Dobrý den, byl mi dělán rozbor krve, kde vyšel výsledek tsh 4,8. Po měsíce se...

ŠTÍTNÁ ŽLÁZA

dOBRÝ DEN ,PROSÍM VÁS MÁM ZVÝŠENOU ŠTÍTNOU ŽLÁZU PREJ HYPO..MÁM LÉKY LETROX...

Štítná žláza

Dobrý den, asi před měsícem jsem začala pozorovat silné tlaky v hlavě, nejdříve...

Štítná žláza

dobry den jsem po punkci uzliu v SZ je to 10dni raekce je takova ze se mi spatne...

Štítna žľaza

Príjemný dobrý deň, pri odbere krvi na hormóny štítnej žľazy som mala zistené...

Štítná žláza

Dobrý den, mám takový dotaz. Chodím se léčit se štítnou žlázou (snížená funkce)...

Štitná žláza

mam problémi s křečemi v těle moje hodnoty štitné žlázy jsou TSH 0.741 T4 60-180...

Štítná žláza

Přeji hezký den Moje manželka 49let se léčí se štítnou žlázou - zvýšenou....

Štítná žláza

Dobrý den. mám takový problém. jsem 3 měsíc po uměle vyvolaném potratu, respektive...

Štítná žláza

Předepsání léku při free T4 13,5(12,0-22.0) a protilátky ATPO 191,6 Dobrý...

Štítná žláza

Dobrý večer,chtěla jsem se Vás zeptat- léčím se se štítnou žlázou od mých cca...

Štítná žláza

Dobrý den,před rokem mě bylo zjištěno TSH 5,1 a lékařka mě nasadila letrox 50...

Štítná žláza

Dobrý den, léčím se na hypotyreosu již od 18 let, nyní mi doktor indikuje letrox...

Štítná žláza

Dobrý den, velice Vám děkuji za odpověď akorát co jsem se dočetla o Euthyroxu,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Červené skvrny v dutině ustní

Hezký den, před několika dny jsem si všimla malé krvavé ohraničené skvrny na...

Opožděná menstruace

Dobry den, minuly mesic se mi menstruace opozdila o cca 5 dni a pak kdyz prisla,tak...

Prosím o vysvětlení EEG

Prosím o vysvětlení EEG: Graf dobré technické a metodologické úrovně, hemisférální...

Opakovaná infekce vedlejších nosních dutin

Dobry den, mam neustale se vracejici zanety vedlejsich nosnich dutin.V breznu...

Trpnutie ruk a noh

Dobry den, chcel by som sa spytat ci je normalne ked cloveku trpnu ruky a nohy...

Opožděná menstruace

Dobrý den chtěla bCh se zeptat posledni menstruaci sem mela od 2.4 do 9.4 .Čekala...

Bolest okolo srdce, třes v noci

Dobrý den, rád bych poprosil o radu. Už několikátý den se probouzím uprostřed...

Bolest při styku

Dobrý den, Přítel přijel po měcíci zpět a začala jsem být znovu sexuálně...

Streptokok a zvýšené ASLO

Dobrý den,hledám odpovědi na moje otázky a zatím bez úspěchu,ani na netu jsem...

Píchání pod levým žebrem

Dobrý den , měl bych dotaz . Pociťují pichani pod levým žebrem , je to tupý...

Zalehlé ucho a praskání v něm při rýmě

Dobrý den, Měl bych dotaz. Asi před 14dny jsem se lečil s pasovym oparem...

Krev z ucha

Dobrý den, když jsem čistila po koupeli mé dvouleté dceři uši špilkou, nečekaně...

Tuk v moči

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, je-li to normální. Už asi dva roky pozoruji,...

Bolest jazyka

Uz dlhsie ma boli jazyk..uz sa bojim...vyteri mi robili a su dobre.prosim pomozte...

Hnědý výtok

Dobrý den, už týden mě trápí hnědý výtok. Někdy mám i menší bolest v podbřišku....

RTG plic - astma

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda se z RTG plic pozná např.astma, zánět...

Bolest v krku, zduřelé uzliny

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Mám oteklé uzliny pod bradou a bolí mě....

Activelle a jeho vysazení

Dobrý den, je mi 56 let, v přechodu jsem již více jak 6 let, a tak dlouho beru...

Fissura v zadním rohu mediálního menisku

Dobrý den, před dvěmi měsíce mě srazil lyžař na sjezdovce, nedávno jsem začala...

Antikoncepce Dienille a Sumetrolin

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda antibiotika Sumetrolim snižují účinek...