Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Štítná žláza

Endokrinologie Lucie 13.6.2019

Dobrý den, maminka měla při odběrech u praktika 27.7.18 THS 5,430 fT4 12,3. Praktik nasadil Euthyrox 50 půl tablety obden. 29.8.18 byly kontrolní odběry a THS 2,170 fT4 12,6 anti-TPO <10 anti-TG <20 TRAK 3.generace <0,300. Euthyrox brala ale dál. Je možné, že když ho doteď stále bere vlastně na normální hodnotu štítné žlázy z druhého odběru, že má od podzimu vedlejší příznaky pro zvýšenou činnost štítné žlázy - poceni hlavně v noci, bušení u srdce, nespavost, vnitřní nervozita, deprese, únava, ubyvani na váze, suchost oči. Je to možné? Je na místě euthyrox vysadit? Je možné, že to může souviset? Na deprese dostala AD rivotril - hlavně na ten vnitrni třes a nervozitu, ale nezabírá. Brala 14 dní Sertralin, také nezabralo, vysazen. Teď má brát pouze rivotril 1-1-1 a od pátku má zkusit Aurorix 1/2-1/2-0. U endokrinologa nebyla a zítra jde na odběry na THS, kde výsledky budou příští týden. Moc děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Medica s.r.o. Kladno Kročehlavy

Hezký večer Lucie, děkuji za zajímavý dotaz. Je skutečně možné, že potíže maminky, které popisujete, jsou způsobeny jako nežádoucí reakce na zvýšené množství hormonu štítné žlázy, který je dodáván v Euthyroxu. Je tedy na místě Euthyrox vysadit, dále bych doporučila podrobné laboratorní odběry u praktického lékaře a důslednou prevenci ve smyslu screeningu mamografu, gynekologické kontroly a prevenci rakoviny tlustého střeva. Je škoda, že byl Sertralin vysazen tak brzy, jelikož jeho účinek se obvykle dostavuje až po 4 týdnech od užívání a je to dobrý lék, nicméně ještě bych doporučila Trittico, to by jí mohlo vyhovovat, ale prosím pět účinek až p 3-4 týdnech od začátku užívání. S pozdravem, KJ

Související dotazy

Štítná žláza
Dobrý den, 9.12.16 mi byla vyoperována štítná žláza...
Štítná žláza
Dobrý den, 12 měsíců jsem podstupovala intenzivní...
Zvětšená štítná žláza
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamená nález...
Štítná žláza hubnutí
Dobry den. Mám dotaz ohledně štítné žlázy už dva roky...
Štítná žláza
Dobrý den, prosím o přeložení nálezu pro laika. viz...
Neplodnost, štítná žláza
Štítná žláza. Dobrý den, je mi 26 let a snažíme...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Štítná žláza

Dobrý den,chtěla bych se zeptat mam jit na operaci se žlučnikem brani tomu vysoký...

Štítná žláza

Dobrý den, dnes jsem byla na ultrazvuku štítné žlázy. Trpěla jsem sníženou funkcí...

Štítná žláza

Dobrý den, chtěla bych požádat o vysvětlení mých laboratorních výsledků hormonů...

Štítná žláza

Dobrý den, při sonu štítné žlázy mi byl nalezen uzel 1*1*2cm,s difusním výrazným...

Štítná žláza

Dobrý den,byla zjištěna štítná žláza před par lety když jsem obvodní doktorce...

Štítná žláza

Dobrý den, ráda bych se zeptala na Váš názor. Mám potíže už pár let s permanentní...

Štítná žláza

Dobrý den, při sonu štítné žlázy mi byl nalezen uzel 1*1*2cm,s difusním výrazným...

Štítná žláza

Dobrý den, byl mi dělán rozbor krve, kde vyšel výsledek tsh 4,8. Po měsíce se...

ŠTÍTNÁ ŽLÁZA

dOBRÝ DEN ,PROSÍM VÁS MÁM ZVÝŠENOU ŠTÍTNOU ŽLÁZU PREJ HYPO..MÁM LÉKY LETROX...

Štítná žláza

Dobrý den, asi před měsícem jsem začala pozorovat silné tlaky v hlavě, nejdříve...

Štítná žláza

dobry den jsem po punkci uzliu v SZ je to 10dni raekce je takova ze se mi spatne...

Štítná žláza

Dobrý večer.Mám nález na štítné žláze.ŠTÍTNÁ ŽLÁZA JE NEZVĚČENA,LEHCE NEHOMOGENNÍ,DIFUZNĚ...

Štítna žľaza

Príjemný dobrý deň, pri odbere krvi na hormóny štítnej žľazy som mala zistené...

Štítná žláza

Dobrý den, mám takový dotaz. Chodím se léčit se štítnou žlázou (snížená funkce)...

Štitná žláza

mam problémi s křečemi v těle moje hodnoty štitné žlázy jsou TSH 0.741 T4 60-180...

Štítná žláza

Přeji hezký den Moje manželka 49let se léčí se štítnou žlázou - zvýšenou....

Štítná žláza

Dobrý den. mám takový problém. jsem 3 měsíc po uměle vyvolaném potratu, respektive...

Štítná žláza

Předepsání léku při free T4 13,5(12,0-22.0) a protilátky ATPO 191,6 Dobrý...

Štítná žláza

Dobrý večer,chtěla jsem se Vás zeptat- léčím se se štítnou žlázou od mých cca...

Štítná žláza

Dobrý den,před rokem mě bylo zjištěno TSH 5,1 a lékařka mě nasadila letrox 50...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bílé pupínky na varlatech

Dobrý den, Na Varlatech se mi něco jako akné - bílé pupínky - mohl bych se...

Systémový lupus

Dobrý den, kvůli silným bolestem rukou v rámci podezření na SLE a zhoršení bolesti...

Zinnat 500 a slunce

Dobrý den, chci se zeptat: prodělala jsem zánět močových cest-paní doktorka...

Antibiotika a alkohol

Dobrý den, paní doktorko od pondělí 8.9. beru DOXYHEXAL 200 mg 1 tabletu denně...

CT žlučníku

Dobrý den,podle vyšetření CT žlučníku mi bylo zjištěno:žlučník menších rozměrů,ostře...

Pálení při ejakulaci

Dobrý den, přibližne od 11 let kdy jsem začal masturbovat mě po ejakulaci pálí...

Lipomy

Dobrý den je mi 14 a už od dětství mám na penisu takové tečky a nwm co to je...

Možnost otěhotnění po čtyřicítce

Dobrý den, ptám se pouze hypoteticky (no, tedy za svoji kamarádku), ale pokud...

Neustálé zahlenění dýchacích cest

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu, jak postupovat v případě níže...

Četné bradavice na rukou a nohou

Dobrý den, obracím se s problémem, který mne už přes rok velmi trápí a není...

Bulky v oblasti ohryzku

Dobry den dnes rano jsem si vsimla ze ohryzek neni takovy jako driv ze moc pohyblyvy...

Rána na penise

Dobrý den. Je mi 61 let a pohlavní styk jsem měl naposledy před dvěma roky,...

Křupání v zápěstí

Dobrý den, Při každém pohybu (už asi tak měsíc), mi křupe pravé zápěstí....

Zvětšená žíla na penisu

Dobrý den asi před týdnem se mi na penisu objevila obrovská žíla,vedoucí od...

Leukocyty v moči

Dobrý den,na preventivní prohlídce mi bylo zjištěno v moči mírné zvýšení leukocytů,...

Suspektní angína

Dobry den, od ctvrtka se necitim moc dobre ( priznaky jak na chripku ci anginu)....

Rychlá ejakulace, špatná erekce

Dobrý den, oslovuji Vás z jednoho prostého důvodu, je mi 21.let, a můj problém...

Antidepresiva

dobry den ,děkuji za odpověd ,užívám cipralex a předtím olwexyu,nyní při užívání...

Existuje nějaká alternativa Bioparoxu?

Dobrý den, prosím Vás, existuje nějaká alternativa Bioparoxu, který zakázali...

Mám na toaletním papíru jasně červenou krev

Krev ve stolici. Dobrý den, mám dotaz. Dnes jsem byla již asi po druhé -...

Reklama
Zavřít