Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Štítná žláza

Endokrinologie Ilona 8.7.2015

Dobrý den,
velice Vám děkuji za odpověď akorát co jsem se dočetla o Euthyroxu, tak je to spíše lék na pomoc se sníženou funkcí štítné žlázy ale já mám ten problém že mám moc zvýšenou, proto jsem Vás prosila jestli náhodou nejsou jiné léky podobné= léku Thyreotom forte :( Předem děkuji Ilona

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den,
Euthyrox i Thyreotom (ale i např. Letrox) jsou přímo hormony štítné žlázy, proto se opravdu používají na doplnění hormonů v krvi při jejich nedostatečné tvorbě ve štítné žláze. Na blokádu tvorby hormonů při nadměrné funkci štítnice se používají léky jako Thyrozol nebo Propycil.
Mějte se hezky.

Související dotazy

Štítná žláza
Dobrý den, 12 měsíců jsem podstupovala intenzivní...
Štítná žláza
Dobrý den, 9.12.16 mi byla vyoperována štítná žláza...
Zvětšená štítná žláza
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamená nález...
Štítná žláza hubnutí
Dobry den. Mám dotaz ohledně štítné žlázy už dva roky...
Štítná žláza
Dobrý den, prosím o přeložení nálezu pro laika. viz...
Neplodnost, štítná žláza
Štítná žláza. Dobrý den, je mi 26 let a snažíme...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Štítná žláza

Dobrý večer.Mám nález na štítné žláze.ŠTÍTNÁ ŽLÁZA JE NEZVĚČENA,LEHCE NEHOMOGENNÍ,DIFUZNĚ...

Štítna žľaza

Príjemný dobrý deň, pri odbere krvi na hormóny štítnej žľazy som mala zistené...

Štítná žláza

Dobrý den, mám takový dotaz. Chodím se léčit se štítnou žlázou (snížená funkce)...

Štitná žláza

mam problémi s křečemi v těle moje hodnoty štitné žlázy jsou TSH 0.741 T4 60-180...

Štítná žláza

Přeji hezký den Moje manželka 49let se léčí se štítnou žlázou - zvýšenou....

Štítná žláza

Dobrý den. mám takový problém. jsem 3 měsíc po uměle vyvolaném potratu, respektive...

Štítná žláza

Předepsání léku při free T4 13,5(12,0-22.0) a protilátky ATPO 191,6 Dobrý...

Štítná žláza

Dobrý večer,chtěla jsem se Vás zeptat- léčím se se štítnou žlázou od mých cca...

Štítná žláza

Dobrý den,před rokem mě bylo zjištěno TSH 5,1 a lékařka mě nasadila letrox 50...

Štítná žláza

Dobrý den, léčím se na hypotyreosu již od 18 let, nyní mi doktor indikuje letrox...

Štítná žláza

Byla jsem na odběru krve kde se zhoršily výsledky štítné žlázy, před tím byly...

Štítná žláza

Dobrý den. Ještě bych ráda k předchozímu dotazů ohledně štítné žlázy doplnila,...

Štítná žlaza

Dobrý den , byla jsem po IVF a přestala jsem brat leky na štítnou žlazu , protože...

Štítná žláza

Dobrý den, je mi 26 let, jsem výrazně obézní. V nedávné době můj lékař zjistil...

Štítná žláza

Dobrý den,do přílohy jsem vložila výsledky vyšetření,na kterých jsem byla. Paní...

Štítná žláza

Ultrazvukové vyšetření Š.Ž.-nález : Š.Ž normálně uložená, lehce asymetrická-pravý...

Štítna žľaza

Príjemný dobrý deň, pri odbere krvi na hormóny štítnej žľazy som mala zistené...

Štítná žláza

Dobrý den, tento týden jsem byla na ultrazvuku štítné žlázy. Před 5 lety mi...

Štítná žláza

Dobrý den, prosím o přeložení nálezu pro laika. viz obrázek -téměř celý...

Štítná žláza

Dobrý den paní doktorko, udělal jsem dotaz ohledně stavu mé štítné žláhy,odpovídala...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Gynekologické potíže

Dobrý den... Nedávno jsem zjistila že na vagíně mám nějaké pupínky...Strašně...

Pupínky kůže varlat a penisu

Je mi 16 a na penisu už mám určitě rok několik nevýrazných pupínků v barvě kůže,...

Neléčená úzkost

Dobrý den, potřeboval bych se zeptat na jednu věc se kterou se zdráhám jít za...

Ochabnutí penisu po vyvrcholení

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat co mám za problém když máme s partnerkou sex...

Řidší stolice a antikoncepce

Dobrý den, můj dotaz se týká řídké stolice a také antikoncepce. Poslední týden...

Nechráněný sex

Dobrý den, 5.4 jsem měl nechráněný sex, nebylo to nic dlouhého, trvalo to pár...

Motání se hlavy, závratě, neklid

Dobrý den paní doktorko. Jednou jsem byla na koncertě a zřejmě z vydejchaného...

Zmatek v sexuální orientaci

Dobrý den, mám zmatek v mé orientaci. Je mi 19,5 let, vždy jsem se snažil o...

Konizace a sex

Dobrý den, dnes jsem 5 dní po operaci (konizace), bylo mi řečeno že mám vřídek...

Roztroušená skleroza

Dobrý den,je mi 33.let a nedávno jsem byla na vyšetření MR kde mi zjistily nález...

Panenská blána

Dobrý den, s přítelem máme problém. Je mi 15 a přítelovi 17 let. Už jsme spolu...

Vyrážka a svědění pochvy

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat po skončení menstruace se mi udělala u vchodu...

Vysvětlení nálezu na zobrazovací vyšetření

Dobrý den, prosím o vysvětlení tohoto RTG vyšetření S+P, TH a C páteř,Pr. Ramenní...

Blokáda krční páteře, svalstva a kloubů, neurologické potíže

Hezký den, chtěla bych poradit. Zlobí mě krční páteř a jiné potíže údajně k...

Na vagině(na pyskách) se mi udělaly takový pupínky

Dobrý den, mam takový problém.. Na vagině(na pyskách) se mi udělaly takový pupínky,...

Špatné dýchání

Dobrý den poslední dobou se mi velice špatně dycha .Tak 14dnu nazpět jsem měl...

Vyrážka charakteru kroužku

Dobrý den, již více než 7 dní mě trápí vyrážka v oblasti nad přirozením. Je...

Bolest chodidel

Dobrý den, je mi 18 let. Jsem sice diabetik už cca 16 let(1.typ), ale všechna...

Roztroušená skleróza

Dobrý den, chtěla bych vědět, jestli existuje i jiná možnost léčby RS,než medrol....

Deformita v oblasti vulvy

Dobrý den, asi před týdnem jsem zjistila, že mám na vulvě - vedle ústí močové...

Reklama