Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Štítná žláza

Endokrinologie Ivca 31.3.2009

Dobrý den, léčím se na hypotyreosu již od 18 let, nyní mi doktor indikuje letrox 150ug/den. Při vyšetření krve mám TSH 6,38 mU/l norma je 0,37-5, takže mám pocit že mé TSH je zbytečně vysoké. Chtěla bych mít první dítě, takže se chci zeptat jestli je výška TSH v normě, nebo by se mělo snížit dávkování abych neměla problém s otěhotněním. Váhu mám 60 kg při výšce 165 cm a tlak 119/79.

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, tyto nesrovnalosti byste měla konzultovat v prvé řadě se svým lékařem, protože podrobně zná stav vaší štítné žlázy a vývoj vašeho onemocnění. Výška TSH samotná není směrodatná pro posouzení úspěšnosti léčby, musí se stav posuzovat komplexně /jistě vám pan doktor vyšetřuje i jiné hormony - přímo hormony štítné žlázy, TSH je hormonem regulačním/.
Vyptejte se pana doktora na všechny souvislosti, protože při snížení dávky Letroxu by došlo nejspíše ještě ke zvýšení hladiny TSH, protože vaše štítná žláza hormony nevyrábí a když je dodáváte, TSH je jen jakýmsi signálem, jestli je hormonů dost nebo málo, ale skutečné hladiny hormonů jsou důležitější a ty v dotaze neuvádíte.
Váš lékař vás léčí dobře, zkuste s ním více komunikovat a také si nechte vysvětlit princip fungování a regulace hormonů štítné žlázy v těle. Dobré informace o této problematice naleznete tady: http://www.ulekare.cz/clanek/hypofunkce-stitne-zlazy-964?search=%C5%A1titna+%C5%BElaza+tsh&from=0
Hezký den.

Související dotazy

Štítná žláza
Dobrý den, 9.12.16 mi byla vyoperována štítná žláza...
Štítná žláza
Dobrý den, 12 měsíců jsem podstupovala intenzivní...
Zvětšená štítná žláza
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamená nález...
Štítná žláza hubnutí
Dobry den. Mám dotaz ohledně štítné žlázy už dva roky...
Štítná žláza
Dobrý den, prosím o přeložení nálezu pro laika. viz...
Neplodnost, štítná žláza
Štítná žláza. Dobrý den, je mi 26 let a snažíme...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Štítná žláza

dobry den jsem po punkci uzliu v SZ je to 10dni raekce je takova ze se mi spatne...

Štítná žláza

Dobrý večer.Mám nález na štítné žláze.ŠTÍTNÁ ŽLÁZA JE NEZVĚČENA,LEHCE NEHOMOGENNÍ,DIFUZNĚ...

Štítna žľaza

Príjemný dobrý deň, pri odbere krvi na hormóny štítnej žľazy som mala zistené...

Štítná žláza

Dobrý den, mám takový dotaz. Chodím se léčit se štítnou žlázou (snížená funkce)...

Štitná žláza

mam problémi s křečemi v těle moje hodnoty štitné žlázy jsou TSH 0.741 T4 60-180...

Štítná žláza

Přeji hezký den Moje manželka 49let se léčí se štítnou žlázou - zvýšenou....

Štítná žláza

Dobrý den. mám takový problém. jsem 3 měsíc po uměle vyvolaném potratu, respektive...

Štítná žláza

Předepsání léku při free T4 13,5(12,0-22.0) a protilátky ATPO 191,6 Dobrý...

Štítná žláza

Dobrý večer,chtěla jsem se Vás zeptat- léčím se se štítnou žlázou od mých cca...

Štítná žláza

Dobrý den,před rokem mě bylo zjištěno TSH 5,1 a lékařka mě nasadila letrox 50...

Štítná žláza

Dobrý den, velice Vám děkuji za odpověď akorát co jsem se dočetla o Euthyroxu,...

Štítná žláza

Byla jsem na odběru krve kde se zhoršily výsledky štítné žlázy, před tím byly...

Štítná žláza

Dobrý den. Ještě bych ráda k předchozímu dotazů ohledně štítné žlázy doplnila,...

Štítná žlaza

Dobrý den , byla jsem po IVF a přestala jsem brat leky na štítnou žlazu , protože...

Štítná žláza

Dobrý den, je mi 26 let, jsem výrazně obézní. V nedávné době můj lékař zjistil...

Štítná žláza

Dobrý den,do přílohy jsem vložila výsledky vyšetření,na kterých jsem byla. Paní...

Štítná žláza

Ultrazvukové vyšetření Š.Ž.-nález : Š.Ž normálně uložená, lehce asymetrická-pravý...

Štítna žľaza

Príjemný dobrý deň, pri odbere krvi na hormóny štítnej žľazy som mala zistené...

Štítná žláza

Dobrý den, tento týden jsem byla na ultrazvuku štítné žlázy. Před 5 lety mi...

Štítná žláza

Dobrý den, prosím o přeložení nálezu pro laika. viz obrázek -téměř celý...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest v krku a koronavirus

Dobrý den, Chci se zeptat škrábe mi a pálí v krku a mám na jazyku bílý silný...

Je možný nějaký krevní odběr který by ukázal třeba poškození nebo špatnou funkcí slinivky?

Dobrý den, prosím už dva měsíce mě trápí bolest pod levým zebrem, bolest je...

Bolest posledních článků prstů, přesouvá se z jednoho na druhý.

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat, co by mohlo způsobovat mé problémy,...

Tlak v krku a celkové příznaky

Dobrý den, už delší dobu mě trápí tlak v krku v oblasti mandlí. Přijde mi, jak...

Bolest palce nohy a nehtu

Dobrý den, přibližně před 14 dny mě překvapila večer v posteli silná bolest...

Erythema nodosum vs červené bolestivé fleky kůže

Dobrý den, mému příteli se na holeni objevil červený flek, místo je teplé a...

Bolest v krku a dušnost při zátěži

Dobrý den, poslední víc než měsíc mě pořád pobolívá v krku, někdy víc a někdy...

Trvající únava a nervové obtíže

Dobrý den, mám problém cca poslední 2-3 roky s mravenčením v nohách od třísel...

Vřídek (výstupek)na tvrdém patře

Dobrý den, mám dotaz ohledně výskytu tvrdého hrbolku na horním patře. Jedná...

E coli v pochvě a sex

Dobrý den, moje gynekoložka mi při stěru našla e coli v pochvě. Předepsala mi...

Zpoždění menstruace

Dobrý den, předem děkuji za odpověď. Je mi 18 let. Chtěla bych se zeptat mam...

Bolesť temena hlavy na dotyk

Dobrý den.   už necelé dva dny mě trápí bolest hlavy v oblasti temene. Ale...

Boule kolem kolečníku

Dobrý den, před pár dny jsem vám psala že jsem si nahmatala výrůstek u řitního...

Pád na levý bok

Dobrý den před 2 dny jsem spadla ze schodů na levý bok a kolena . udělali se...

"Kapičky lásky"

Dobrý večer Mám pár dotazů. Nedávno jsme měli s přítelkyní pohlavní styk bez...

Zástava dechu při spánku a ztuhnutí

Dobrý den, už nějaký čas mě trápí problém při spánku. Během noci se mi stává,...

Antikoncepce a otěhotnění

Dobrý den.Užívala jsem antikoncepci Minerva.Minulý měsíc jsem načla poslední...

Růst penisu

Dobry den chtěl bych se zeptat mam 14 let za 2 měsíce budu mít 15 let puberta...

Lichen sclerosus et atrophicus

Dobrý den, je mi 21 let a již 3 roky trpím pohlavně/kožní nemocí. Začalo to...

Bolest v krku, zvýšená teplota, dotaz na možnost COVID 19

Dobrý večer, obracím se na Vás s prosbou o radu s aktuálně doporučovaným...

Reklama