Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Štítná žláza

Endokrinologie Radka 18.7.2011

Dobrý večer,chtěla jsem se Vás zeptat- léčím se se štítnou žlázou od mých cca 11 let,..nyní je mi 32 let. Mám nefunkční štítnou žlázu- hypothyreosu. Beru Euthyrox 150uq 1 tbl.denně. Moje poslední výsledky v březnu letošního roku byly takovéto,..cituji: hmotnost 75 kg, tremor 0, štítná žláza malá, bez hmatných uzlů. OK: 31 cm, Hertel P 12-12/99, TF: 68/min pravid.akce, TK 130/80mmHg, akra suchá, teplá. Hormony: biochemie séra: FT4: 17.2, TG: 0,19, TSH: 8.900 Závěr: nadálr doporučen Euthyrox 150uq 1-0-0 6x a 1/2-0-0 1xtýdně. Chtěla jsem se Vás zeptat,jestli si myslíte,jestli mi lékař neordinuje zbytečně vysoké dávky léků? Předem Vám velice děkuji. Ještě jsem se chtěla zeptat,zda-li si myslíte,že by bylo vhodné užívat doplněk stravy Kelp. Děkuji, s pozdravem Radka B.

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den,
nevím, jaké má vaše laboratoř referenční rozmezí pro TSH, ale určitě příliš vysoké dávky nemáte. Naopak, pokud jsou meze stejné jako u nás, tak bych vám ještě něco málo přidala. Ale záleží samozřejmě na tom, jak se vy sama s uvedenou dávkou cítíte. Kelp užívat můžete, ale vzhledem k tomu, že Jod je nezbytný zejména pro tvorbu hormonů štítné žlázy. které se u vás stejně netvoří, tak bych asi zbytečně neutrácela. Snad jedině pokud jste těhotná nebo kojíte.

Související dotazy

Štítná žláza
Dobrý den, 12 měsíců jsem podstupovala intenzivní...
Štítná žláza
Dobrý den, 9.12.16 mi byla vyoperována štítná žláza...
Zvětšená štítná žláza
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamená nález...
Štítná žláza hubnutí
Dobry den. Mám dotaz ohledně štítné žlázy už dva roky...
Štítná žláza
Dobrý den, prosím o přeložení nálezu pro laika. viz...
Neplodnost, štítná žláza
Štítná žláza. Dobrý den, je mi 26 let a snažíme...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Štítná žláza

Dobrý den, asi před měsícem jsem začala pozorovat silné tlaky v hlavě, nejdříve...

Štítná žláza

Dobrý den, maminka měla při odběrech u praktika 27.7.18 THS 5,430 fT4 12,3....

Štítná žláza

dobry den jsem po punkci uzliu v SZ je to 10dni raekce je takova ze se mi spatne...

Štítná žláza

Dobrý večer.Mám nález na štítné žláze.ŠTÍTNÁ ŽLÁZA JE NEZVĚČENA,LEHCE NEHOMOGENNÍ,DIFUZNĚ...

Štítna žľaza

Príjemný dobrý deň, pri odbere krvi na hormóny štítnej žľazy som mala zistené...

Štítná žláza

Dobrý den, mám takový dotaz. Chodím se léčit se štítnou žlázou (snížená funkce)...

Štitná žláza

mam problémi s křečemi v těle moje hodnoty štitné žlázy jsou TSH 0.741 T4 60-180...

Štítná žláza

Přeji hezký den Moje manželka 49let se léčí se štítnou žlázou - zvýšenou....

Štítná žláza

Dobrý den. mám takový problém. jsem 3 měsíc po uměle vyvolaném potratu, respektive...

Štítná žláza

Předepsání léku při free T4 13,5(12,0-22.0) a protilátky ATPO 191,6 Dobrý...

Štítná žláza

Dobrý den,před rokem mě bylo zjištěno TSH 5,1 a lékařka mě nasadila letrox 50...

Štítná žláza

Dobrý den, léčím se na hypotyreosu již od 18 let, nyní mi doktor indikuje letrox...

Štítná žláza

Dobrý den, velice Vám děkuji za odpověď akorát co jsem se dočetla o Euthyroxu,...

Štítná žláza

Byla jsem na odběru krve kde se zhoršily výsledky štítné žlázy, před tím byly...

Štítná žláza

Dobrý den. Ještě bych ráda k předchozímu dotazů ohledně štítné žlázy doplnila,...

Štítná žlaza

Dobrý den , byla jsem po IVF a přestala jsem brat leky na štítnou žlazu , protože...

Štítná žláza

Dobrý den, je mi 26 let, jsem výrazně obézní. V nedávné době můj lékař zjistil...

Štítná žláza

Dobrý den,do přílohy jsem vložila výsledky vyšetření,na kterých jsem byla. Paní...

Štítná žláza

Ultrazvukové vyšetření Š.Ž.-nález : Š.Ž normálně uložená, lehce asymetrická-pravý...

Štítna žľaza

Príjemný dobrý deň, pri odbere krvi na hormóny štítnej žľazy som mala zistené...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Dlouhodobé škrábání v krku

Dobrý den, již přes měsíc mě neustále škrábe v krku. Byla jsem na ORL, kde...

Krvácení po pohlavním styku a před menstruací

Dobrý den paní doktorko, moc Vás prosím o jakoukoliv radu. Už skoro 3.rokem...

Pohlavní nemoci

Dobrý den, Před týdnem jsme se vrátil z Thajska. Chtěl bych mít jistotu ,...

Krvácení po šestinedělí

Dobrý den, jsem skoro čtyři měsíce po porodu třetího dítěte (porod přirozený,...

Zánět dásní

Dobrý den, ve stěru z dásní byl nález Neisseria species, Streptococcus hemolyticus,...

Krvácení po pohlavním styku

Dobrý den, je mi 16 a beru HA. Skoro pokaždé po sexu krvácím, někdy jen lehké...

Myasthenia gravis

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké příznaky má myestenie. Už cca 4.roky...

Zlomenina palce ruky

Dobrý den, před asi 2 týdny se mi stal prac. úraz. Průvan mi přirazil ruku do...

Strach ze zubaře

Dobrý den. Můj strach ze zubaře je neovladatelný. Podle toho také vypadá můj...

Myastenia gravis

Dobry den, muj dotaz se tyka ohledne nemoci Myasthenia Gravis.Mohou byt priznakem...

Neustálý pocit potřeby močení

Dobrý den, mám velice nepříjemný problém, už 4. den mě doprovází neustálý...

Bolesti zápěstí, prstů a předloktí

Dobrý den, v průběhu září se u mě začala projevovat bolest zápěstí spolu s bolestí...

Střevní chřipka

Dobrý den. Celý minulý týden, mi bylo občas nevolno od žaludku, nebylo to nic...

Krvácení 5 týdnů po porodu

Dobry den, 20.12.2016 jsem prvne porodila, v sestinedeli jsem neco pres tyden...

Svědění,následné pupínky a podezření na akne

Dobrý den paní doktorko předem se omlouvám,že se asi rozepíšu,ale budu se snažit...

Reflux

Dobrý den, mého přítele zlobí reflux jícnu a kýla na jícnu. Poboliva ho tedy...

Brnění rukou v noci

Dobry den, posledních pár dní se mi stava to ze pravidelně během kazdeho spanku...

Pohlavní nemoci

Dobrý den, Před 6 týdny jsem měla rizikový pohlavní styk. Zhruba před 3 týdny...

Sex po potratu

Prodělala jsem samovolný potrat, byla jsem na kyretáži dělohy a druhý týden...

Strach ze zubaře- vyšetření v analgosedaci

Dobrý den,mám hrozný strach ze zubaře,při poslední návštěvě mi měli trhat zuby,dostala...

Reklama
Zavřít