Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Štítná žláza

Vladimír V. 7.6.2016 redakce uLékaře

Předepsání léku při free T4 13,5(12,0-22.0) a protilátky ATPO 191,6 Dobrý den, paní doktorko, je mi 41 let, M. Gilbert, steatóza jater, 94kg, TK140/80, dislipidémie, RA: oba rodiče žijí, otec hypertenze, matka v r2008 úspěšně léčena na CA prsu, v současné době užívá léky na hypothyr., sestra 6 měsíců užívá na Hashimota(hypoteriózu) léky – autoimunitní(již poškozená žláza) synovec hypothyr. od dětství. Na alergologii mě byla zjištěna dne 16.2.16 aTPO > 1300. Výsledky z endokrinologie ze dne 12.4.16, TSH 2,69(0,34-5,60) T4 volný 10,7 (7,9-17,2)AntiTPO 191,6 Sonografie laloky tyreoidey v obvyklé lokalizaci, ohraničené, trachea ve střední čáře bez deviace, uzliny nezvětšeny, echogenita lehce snížená, textura homogení bez lož. Změn, téměř normální nález na UZ šž, kontrola za ½ roku, bez medikace. Příznaky, které pozoruji: citlivost na chlad, ráno ztuhlé tělo, po probuzení naměřena teplota 35,2(po 10-ti minutách 35,6), ospalost, těžké nohy neunesou do schodů. Dne 2.6.16 jsem si nechal udělat test jako samoplátce v Endokrinologickém ústavu. TSH 2,16(0,27 – 4,2), free T4 13,5(12,0-22.0), Free T3 5,69(3,1-6,8) Pro snížení cholesterolu potřebuji sportovat. Nedochází díky nízké free T4 k únavě, horšímu spalování, metabolismu? Předem děkuji za odpověď

Odpovídá:

MUDr. Dagmar Doležalová

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé, Centrum ambulantní gynekologie a primární péče, Brno

Dobrý den, hladiny hormonů štítné žlázy jsou v normě. Nasazení léků v tomto případě není vhodné. Pro lidský organismus je přirozenější, když nedostatky nebo výkyvy řeší přirozenou cestou. Substituční léčba nevyřeší únavu, ospalost. Doporučila bych Vám raději zaměřit se na detoxikaci jater. Jaterní čaje s kořenem pampelišky a řepíkem jsou vhodnější než samostatný ostropestřec mariánský. Velmi dobře působí šťáva z červené řepy, jablek, mrkve a řapíkatého celeru. Existují přírodní preparáty na zvýšení energie. V současnosti jsou v oblibě chia semínka. Zvýšený cholesterol souvisí se špatnými stravovacími návyky a stresem. Pravidelná strava, několikrát za den a vyvarování se polotovarům a různě chemicky upravovaným potravinám a dostatek čisté vody např. jsou vhodné pro každého... Sportování či pohybové aktivity by měli vést k uspokojení. Jestli cítíte únavu, zvažte, jestli jsou pro Vás tyto aktivity vhodné. MUDr. Dagmar Doležalová

Související dotazy

Štítná žláza
Dobrý den, 9.12.16 mi byla vyoperována štítná žláza...
Štítná žláza
Dobrý den, 12 měsíců jsem podstupovala intenzivní...
Zvětšená štítná žláza
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamená nález...
Štítná žláza hubnutí
Dobry den. Mám dotaz ohledně štítné žlázy už dva roky...
Neplodnost, štítná žláza
Štítná žláza. Dobrý den, je mi 26 let a snažíme...
Štítná žláza
Dobrý den, prosím o přeložení nálezu pro laika. viz...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Štípnutí, které přetrvávalo nezvykle dlouho

Dobrý den, po štípnutí, které přetrvávalo nezvykle dlouho (týden) příznaky odezněly....

Štítná žláza a otěhotnení

Dobrý den. Mám nově diagnostikovanou hypofunkci ŠŽ beru Letrox 50 ob den 1-0-0...

Štítná zlaza

Dobrý den mám difúzní netoxickou strunu 9 .3 jsem objednána na operaci operace...

Štítná zlaza

Dobrý den chtěla bych znát vas názor testy SZ tsh 0,049 a t4 11,6 puls 120 min...

Štítna zľaza

Dobrý deň. Mám 36 rokov a od svojich 12 rokov mám diagnostikovanú nodóznu strumu....

Štítná zlaza

Dobrý den,prosím vas o překlad lékařské zprávy mamky.Záchyt heperthyreozy bez...

Štítna zlaza hodnota

Dobrý den. chcel aby som sa Vas opytat bola som u endokrinologicky na šťítnu...

Štítná žáza a HA

Dobrý den chtěla bych se vás zeptat když mě nedavno zjistily hypofunkci štétné...

Štítná žáza a její vyšetření

Dobrý den, byla mě náhodně zjištěny vyšší hladina TSH a to 6,4.U lékaře jsem...

Štítná žláha a těhotenství

Dobrý den, Jsem v 7tt těhotenství, 7 let se léčím se štítnou žlázou a beru...

Štítná žláza

Dobry den . Chtela bych se zeptat .. Uz od malicka nemam stitnou zlazu .....

Štítná žláza

Dobrý den, nechala jsem si vyšetřit štítnou žlázu a doktorka mi přes telefon...

Štítná žláza

Dobrý den ,mám dotaz , zda je možné mít problémy se šť. žlázou ,pokud mám v...

Štítná žláza

Dobrý den.Mám zvýšenou funkci štítné žlázy a uzly o velikosti 1,5cm.Beru euthyrox...

Štítná žláza

Dobrý den, každý rok chodím na endokrinologické vyšetření,moje hodnoty byly...

Štítná žláza

Dobrý den, píši ohledně dcery 7 let. Já sama (36 let) mám onemocnění štítné...

Štítná žláza

Dobrý den, prosím zajímalo by mě, zda hodnoty štítné žlázy TSH 7,875 a fT4 12,77...

Štítná žláza

Dobrý večer paní doktorko, chtěla bych se zeptat, co znamenají hodnoty vyš.štízné...

Štítná žláza

Dobrý den, asi před dvěmi lety jsem byla na vyšetření štítné žlázy..doktor mi...

Štítná žláza

Dobrý večer,chtěla jsem se zeptat co mám dělat. Mám poruchu štítné žlázy. Před...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Boule na břiše

Dobrý den je mi 18 let, cca před dvěma roky jsem zjistila, že když si lehnu...

Alkohol po operaci slepého střeva

Dobrý den, jsem měsíc po operaci slepého střeva. Chci se zeptat, zda můžu už...

Prasklý kondom?

Dobrý den, dnes 23.6 jsme s partnerkou souložily a já jsem poprvé po několika...

Zlatý stafylokok

Dobrý den, mám dotaz ohledně zlatého stafylokoka. Mám ho na kůži, kde mi způsoboval...

Tlak v nose

Dobrý den, již asi 5 dní mě trápí podivný tlak v nose. Popsala bych to jako...

Antikocepce

dobry den, 6 let po sobě jsem užívala belaru pak jsem vysadila protoze jsme...

17-ti letá prohlídka

Dobrý den, mohla bych se zeptat, co se dělá na preventivní sedmnáctileté prohlídce,...

Bolesti holenních kostí

Dobry den,pane doktore moje matka 65 let ma silne bolesti holennich kosti tento...

Zalehlé ucho a praskání v něm při rýmě

Dobrý den, Měl bych dotaz. Asi před 14dny jsem se lečil s pasovym oparem...

Pupínky na genitáliích.

Zdravím, asi před 2 měsíci se mi udělali malé pupínky na genitáliích zdá se...

Citlivá prsa po menstruaci, beru Bonadeu

Dobrý den, chci se zeptat na citlivá prsa. Jsem zvyklá že před menstruaci...

HIV?

Chtěl bych se vás zeptat , měl jsem nechráněný styk.Na druhy den se u mě objevily...

Po escitalopramu přibývám na váze

Dobrý deň! Pán doktor, pred dvomi rokmi som mala tetaniu a po čase aj strach,...

Reakce na Fraxiparine ?

Dobrý den před měsícem mi byla zjištěna v levé noze trombóza. Zasaženo lýtko...

Roup

Dobrý den Jmenuji se Pavel je mi 15 let a zpozoroval jsem malé bílé červíky...

Zlomenina článku prstu

Dobrý den, včera při hodině tělesné výchovy se mi podařilo zlomit si prostředníček...

Svědění pálení olupovani kůže v obličeji

Dobrý den uz několik měsíců me trápí sucha kuze v cele oblasti obličeje řešila...

Bolest varlete šířící se k ledvinám

Dobrý den, prosím poraďte. Je mi 18 let a ve středu ráno jsem se probudil s...

Kondylomata

Kondylomata jsou pouze estetický problém nebo je v tom i něco víc??

Prasklá sklovina

Zdravím, chtěla bych se zeptat - dá se něco dělat s prasklou zubní sklovinou?...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×