Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Štítná žláza

Endokrinologie Alena 12.2.2016

Dobrý den,před rokem mě bylo zjištěno TSH 5,1 a lékařka mě nasadila letrox 50 1/2 tb.denně,po 5 měsících TSH 3.6 + testy na protilátky negatívní.Byla jsem odeslána na endokrinologii,tam na Uz zjištěna cysta a zvýšen letrox 50 1tb.denně 5 dní v týdnu a víkendy 1/2 tb.po 5 měsících TSH 4,8.Chtěla bych ze zepat z jakých příčin opět TSH je zvýšeno,když hladina na začátku nasazení letroxu se upravila?A zda během života do budoucna mohou být protilátky štítné žlázy pozitivní,když byly negativní,zda už negativní zůstanou?Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

Vážená paní Aleno, koncentrace TSH v krvi se zvyšuje při nízké hladině volného thyroxinu (fT4), hormonu ze štítné žlázy. Při správném doplňování thyroxinu pomocí léků (jakým je např. Letrox) se koncentrace TSH může upravit. Protilátky proti štítné žláze jsou projevem autoimunitního poškození; záleží tedy na příčině onemocnění ve Vašem případě, zda se v budoucnu budou či nebudou vyskytovat. S pozdravem, MH.

Související dotazy

Štítná žláza
Dobrý den, 12 měsíců jsem podstupovala intenzivní...
Štítná žláza
Dobrý den, 9.12.16 mi byla vyoperována štítná žláza...
Zvětšená štítná žláza
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamená nález...
Štítná žláza
Dobrý den, prosím o přeložení nálezu pro laika. viz...
Štítná žláza hubnutí
Dobry den. Mám dotaz ohledně štítné žlázy už dva roky...
Neplodnost, štítná žláza
Štítná žláza. Dobrý den, je mi 26 let a snažíme...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Štítná žláza

Dobrý den, maminka měla při odběrech u praktika 27.7.18 THS 5,430 fT4 12,3....

Štítná žláza

dobry den jsem po punkci uzliu v SZ je to 10dni raekce je takova ze se mi spatne...

Štítná žláza

Dobrý večer.Mám nález na štítné žláze.ŠTÍTNÁ ŽLÁZA JE NEZVĚČENA,LEHCE NEHOMOGENNÍ,DIFUZNĚ...

Štítna žľaza

Príjemný dobrý deň, pri odbere krvi na hormóny štítnej žľazy som mala zistené...

Štítná žláza

Dobrý den, mám takový dotaz. Chodím se léčit se štítnou žlázou (snížená funkce)...

Štitná žláza

mam problémi s křečemi v těle moje hodnoty štitné žlázy jsou TSH 0.741 T4 60-180...

Štítná žláza

Přeji hezký den Moje manželka 49let se léčí se štítnou žlázou - zvýšenou....

Štítná žláza

Dobrý den. mám takový problém. jsem 3 měsíc po uměle vyvolaném potratu, respektive...

Štítná žláza

Předepsání léku při free T4 13,5(12,0-22.0) a protilátky ATPO 191,6 Dobrý...

Štítná žláza

Dobrý večer,chtěla jsem se Vás zeptat- léčím se se štítnou žlázou od mých cca...

Štítná žláza

Dobrý den, léčím se na hypotyreosu již od 18 let, nyní mi doktor indikuje letrox...

Štítná žláza

Dobrý den, velice Vám děkuji za odpověď akorát co jsem se dočetla o Euthyroxu,...

Štítná žláza

Byla jsem na odběru krve kde se zhoršily výsledky štítné žlázy, před tím byly...

Štítná žláza

Dobrý den. Ještě bych ráda k předchozímu dotazů ohledně štítné žlázy doplnila,...

Štítná žlaza

Dobrý den , byla jsem po IVF a přestala jsem brat leky na štítnou žlazu , protože...

Štítná žláza

Dobrý den, je mi 26 let, jsem výrazně obézní. V nedávné době můj lékař zjistil...

Štítná žláza

Dobrý den,do přílohy jsem vložila výsledky vyšetření,na kterých jsem byla. Paní...

Štítná žláza

Ultrazvukové vyšetření Š.Ž.-nález : Š.Ž normálně uložená, lehce asymetrická-pravý...

Štítna žľaza

Príjemný dobrý deň, pri odbere krvi na hormóny štítnej žľazy som mala zistené...

Štítná žláza

Dobrý den, tento týden jsem byla na ultrazvuku štítné žlázy. Před 5 lety mi...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Ztuhlé trapézy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Váš názor na mé zdravotní potíže. Trápí...

Tachyardie, palpitace

Dobrý den,jmenuji se josef a jemi 27let. před 11 lety jsem byl velmi mlady a...

CRP + FW při rakovině

Dobrý den, mají pacienti, u kterých byla diagnostikována rakovina, zvýšené hodnoty...

Prasklý kondom?

Dobrý den, dnes 23.6 jsme s partnerkou souložily a já jsem poprvé po několika...

CT kolografie

Dobrý den, při CT kolografii bylo mojí babičce zjištěno zesílení apendixu s...

Přenos HIV

Dobrý den, měla bych jednu otázku - je možné nakazit se virem HIV, když se napiju...

Svědění konečníku po peraci anální píštěle

Dobrý den, jsem týden po operaci anální píšťele a začalo mě to svědit je známka...

Píchání u srdce při nádechu

Dobry den,vcera me zacalo pichat u srdce pri nadechu a boli me z toho leva ruka..muzu...

Obsedantně kompulzivní porucha

Lze se zbavit obsedantně-kompulzivní poruchy ignorováním kompulzí? Nevyvolá...

Vyvrklej kotnik nasledne modrani prstu

Dobrý den, před 6dny jsem si vyvrkl kotnik , kotnik neboli chodit už můzu celkem...

Nateklý šourek

Dobrý den, zespodu na šourku mi natekla jeho část. Je to jakoby část (spoj)...

Bolesti zad a nohou

Dobrý den, můj dotaz bude poměrně delší, tak se nezlobte, ale je to tím,...

Bolesti po ošetření zubu

Dobrý den, moc prosím o radu. Před 4 týdny mi byl endodonticky ošetřen zub s...

Penis

Dobrý den, před několika týdny se mi objevil na žaludu červený flek, trochu...

Samovolný orgasmus

Prosím, reaguje nechtěný orgasmus na psychické rozložení jedince. Štědrý den...

Velký plodový obal v 6tt těhotenství

Dobrý den paní doktorko. Jsem v 6tt a dnes jsem byla na kontrole, jelikož jsem...

Křupání kloubů

Dobry den,uz 2 roky mam problem s krupanim snad vsech kloubu a tlakem v kloubech.Ted...

Zánět nosních dutin

prosím o odpověd co lze dovodit z nálezu kde se uvádí: Homogenní zastření pravého...

Hlen

Dobrý den. Nedávno jsme s přítelem měli chráněný sex a on poprvé vyvrcholil...

Krční páteř

Dobrý den, mám asi problém s krční páteří. Před rokem si mi udělalo špatně,...

Reklama
Zavřít