Antibiotika amoksiklav

Mému příteli zjistili mononukleózu, dnes jsem byla u svého doktora, který mi předepsal antibiotika Amoksiklav, a zítra jdu na odběr krve pro podezření také z mononukleózy. Na internetu jsem se dočetla, že tyto antibiotika by se neměli používat při této nemoci. Prosím o radu jestli je mám tedy začít brát nebo mám čekat až na výsledky krve. Děkuji

Odpověď odborníka:

Domluvte se se svým lékařem, zda antibiotika ihned začít užívat, nebo vyčkat výsledků vyšetření krve na mononukleozu. Pokud by Vaše obtíže byly v důsledku mononukleozy (virové onemocnění), antibiotika by neúčinkovala a mohla by naopak vyvolat vyrážku.Váš lékař Vás však viděl a na základě nějakého nálezu ATB předepsal, proto radím se domluvit s ním.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: