Antikoncepce a průjem

včera v pátek ráno jsem měla pohlavní styk (ve čtvrtek mezi 18.00 a 19.00 jsem si vzala pravidelnou pilulku, beru Katya a byla předpředposlední). V pátek dopoledne mi začal průjem, 4x nebo 5x během dne, většinou silný a vodnatý. V pátek večer jsem normálně užila další tabletu a průjem jsem měla znovu až zase ráno a dopoledne v sobotu. Oba dny jsem tedy měla průjem vždy až po více než 10 hodinách od užití pilulky, mohla se i tak snížit účinnost kvůli průjmu, případně mohla jsem otěhotnět "zpětně" kvůli pohl.styku, který proběhl ráno před všemi střevními potížemi? Jak mám postupovat dál? Děkuji moc předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den, tableta byla již vstřebaná, asi bych se neobávala. Pro jistotu se můžete chránit kondomem cca týden.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: