Antikoncepce, problémy s menstruací

Dobrý den, už pátý měsíc beru antikoncepci daylette, trápí mě nepravidelná menstruaci běhěm cyklu. Můj pan gynekolog o téhle antikoncepci moc neví a proto se ptám Vás. Je to normální jev? v letáčku je totiž napsáno, že v prvních 6 měsících je toto chování těla možné, jak mám tedy ale ochranu před otěhotněním, když mé tělo dokáže menstruovat i přes tuto antikoncepci. Změnila jsem ji z Lindynette kvůli lehčímu složení a nezadržování vody v tělě kvůli mému sportu. Je to tedy normální nebo si mám antikoncepci změnit? Předem mc děkuji za Vaši odpověď a za Váš čas.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučila bych změnit antikoncepci, 5 měsíců je dost dlouhá doba na to, aby se menstruační cyklus při antikoncepci upravil. Špinění by však nemělo signalizovat snížení antikoncepčního účinku, pokud tablety užíváte pravidelně.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: