Hpv virus

Dobrý den,děkuji paní doktorce Leskovské za odpověď na můj dotaz. Ještě bych se chtěla zeptat na jednu věc - Je riziko vzniku karcinomu penisu nebo varlat v případě infekce HPV u mužů velké?Na jaké příznaky by si měl případně přítel dávat pozor?Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, některým z HPV virů se během života nakazí asi polovina všech sexuálně aktivních mužů, přičemž je možné, že se u nich vyvine rakovina penisu (nikoli varlat), tato je však poměrně vzácná, reálné riziko v podstatě nepředstavuje. K čemu však infekce HPV může u muže vést jsou genitální bradavice, kterými v průběhu života onemocní cca 1 % všech mužů.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: