Nosní mandle

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně trhání nosních mandlí u dětí. Dceři je 7,5 roku a na ORL mi doporučili vytrhnout nosní mandle. Má časté rýmy (během půl roku 2x), které trvají asi tak 14 dní, v noci je zahleněná. Byla jsem s dcerou na vyšetření i u alergologa a zjistili alergii na plísně. Nevím zda mandle vytrhnout či nechat. Prosím o radu. Mockrát děkuj za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nosní mandle by měla sama spontánně zaniknout do 5 roku věku dítěte. Pokud je stále přítomna v 7,5 letech je adenotomie jasně indikována, obzvláště pokud se jedná o alergika. Adenoidní vegetace je ložisko infekce, brání nosnímu dýchání což obojí výrazně zhoršuje alergii. A právě naopak- dítěti uškodíte pokud ji nenecháte odstranit.

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: